Ухапшени Хисни Гуцати и Насим Харадинај, челници удружења ветерана тзв. ОВК

hapsenje-ovk-kosovo

Припадници бивше тзв. ОВК протестовали испред просторија удружења због хапшења Гуцатија и Харадинаја

Председник удружења ветерана тзв. ОВК Хисни Гуцати ухапшен на основу налога судије за претходни поступак

Председник удружења ветерана тзв. ОВК Хисни Гуцати ухапшен је на основу налога за хапшење и привођење које је издао судија за претходни поступак Специјализованих већа Косова, саопштио је вечерас портпарол Специјализованог тужилаштва Кристофер Бенет.

„У складу са Законом о Специјализованим већима и Специјализованом тужилаштву, полиција у оквиру Специјализованог тужилаштва је овлашћена и надлежна да врши овлашћења која према косовском законодавству има полиција Косова. Поред тога, Законом о Специјализованим већима и Специјализованом тужилаштву, предвиђено је да се спроводи у притвор лице за које су Специјализована већа издала налог за хапшење”, наводи се у саопштењу.

Како је додао Бенет, у складу са својим мандатом и законодавством Косова, Мисија Европске уније за владавину права на Косову (ЕУЛЕКС) обезбедила је оперативну и логистичку подршку Специјализованом тужилаштву.

Бенет је додао да ће нове информације о овом предмету ће бити достављене у наредном периоду, преноси Танјуг.

Припадници Еулекса ушли су данас у просторије удружења ветерана тзв. ОВК и ухапсили њеног председника Хиснија Гуцатија, а његовог заменика Насима Харадинаја док је ишао ка телевизији Т7 на интервју.

Насим Харадинај је брат од стрица бившег премијера привремених приштинских институција Рамуша Харадинаја.

Адвокат удружења ветерана тзв. ОВК Тома Гаши изјавио је вечерас да су председник и потпредседник тог удружења Хисни Гуцати и Насим Харадинај ухапшени раније данас због ометања правде.

Он је то рекао медијима у Приштини у току протеста припадника бивше ОВК испред просторија удружења због хапшења Гуцатија и Харадинаја.

Ухапшен Насим Харадинај

Заменика председника Организације ратних ветерана тзв. ОВК Насима Харадинаја ухапсили су данас припадници специјалних снага, док је ишао ка телевизији Т7 на интервју, јавила је приштинска Газета Експрес преноси Танјуг.

Насим Харадинај је брат од стрица бившег премијера привремених приштинских институција Рамуша Харадинаја.

Харадинај је, како се наводи, одбио да уђе у аутомобил Специјалних истражитеља и сачекао док нису стигли припадници косовске полиције.

Он је за хапшење оптужио новинара Вехбија Кајтазија.

„Не идем с њима, само са косовском полицијом”, рекао је Харадинај.

Бројни грађани су изашли на лице места и испратили га аплаузом.

Раније данас ухапшен је председник Удружења ветерана тзв. ОВК Хисни Гуцати, који је изведен са лисицама на рукама из просторија тог удружења у Приштини.

Извор:
СТАЊЕ СТВАРИ