ЗДРАВКО КРИВОКАПИЋ: Мило довео Црну Гору до екномског колапса, а сад би да буде комита и оде у шуму!

Здравко Кривокапић, лидер народне коалиције “За будућност Црне Горе” говорио је о конституисању нове Скупштине и Владе Црне Горе као и политикама којих ће се придржавати он и странке око њега. Он је навео да сматра да ће доћи до мирне предаје власти као и да се нада да ће сва имена извршне и законодавне власти бити позната до уторка.

Кривокапић је рекао да је у Црној Гори дух слободе врло јасан и да се то види на сваком кораку.

-Ипак, 30 година владавине, која је без обзира на све данашње кораке демократског принципа, била најмање демократска. То је била власт која је водила рачуна само о појединачним интересима и довела Црну Гору у тешку економску ситуацију- истакао је Кривокапић.

Уверен је да ће доћи до мирне предаје власти, иако увек постоје притисци, што је, указује, природно за Црну Гору.

-Мени су изненађујуће изјаве које Црну Гору враћају у неки период који се нама приписује, а то је та хајдучија или боље речено комитски покрет, па сада видите одакле је та идеја комита ако председник Ђукановић каже да ће се и он придружити у неким шумама. Ја не знам колико је то сад изводљиво- рекао је Кривокапић.

Поводом конститутивне седнице Скупштине Црне Горе која је заказана за 23. септембар и могућности за подршку мањинских партија, Кривокапић каже да желе у свом будућем деловању да имају све националне мањине, и оне које су парламентарне и оне које нису, јер желе да граде бољу будућност за све грађане.

-Знам да ће бити изабрани председник Скупштине и административни одбор и највероватније предложен мандатар, али то је све још у фази преговора и договора. Надам се да ће у понедељак, најкасније уторак, све бити познато- навео је Кривокапић.

Поводом најаве да ће нова влада бити експертска и навода да ће он бити нови премијер, а Дритан Абазовић нови шеф дипломатије, истиче да се они сада договарају и да су тренутни договори такви да не говоре о именима.

Упитан хоће ли се његовим доласком на власт нешто променити у односу Београда и Подгорице, Кривокапић одговара да ће доћи до промене у свим односима.

-Желимо да имамо исти принцип деловања, а то је добра сарадња превасходно са суседима, а и свим осталим државама. То је јасна порука и стално је шаљемо- истакао је Кривокапић.

Извор: Поглед