„Београд је свестан независности Косова“ – рече злочинац Тачи

taciГостујући у емисији Слободно српски, која ће бити емитовања на програму ТВ Мреже у недељу, 9.јуна од 18 часова, нелегални премијер Косова Хашим Тачи оценио је да је Бриселски споразум, који је потписао са премијером Србије Ивицом Дачићем, историјски споразум за албански и спрски народ.

„То је дефинитивно нова реалност. Гледали смо ка будућности да бисмо окончали године проблема и конфликата“, изјавио је Тачи.

По његовим речима, тим споразумом су добили сви, и Косово и Србија, и регион, и Европска Унија, и САД, и НАТО, али и сви они који инвестирају у регион.

„Највећи добитници су Срби на Косову, зато што смо нашли решење које дефинитивно ствара услове за бољи, сигурнији и просперитетнији живот и развој, за отварање нових радних места и повећање благостања грађана“, оценио је Хашим Тачи.

На питање аутора и водитеља емисије Будимира Ничића да ли је Београд парафирањем споразума заправо признао независност Косова, Тачи је рекао да је Београд свестан да је Косово независна и суверена земља.

Позив расељеним грађанима

Злочинац Хашим Тачи је позвао све расељене грађане да се врате на своја имања и куће, било где да су живели.
„Они ће имати подршку Владе, моју личну подршку и створићемо безбедносне услове, добру средину за живот, а друштвена криза је и за Албанце и за Србе иста. Ја не могу да им гарантујем чуда, можемо да им гарантујемо безбедност. У том погледу, мислим да је време да се они врате. У исто време, сваки Албанац, са било ког места да се раселио, време је да мисли да се постепено врати у свој стан, на свој плац, у своју кућу. Морамо имати исте стандарде за све“, нагласио је Тачи.

„У исто време, од почетка преговора, био сам свестан да Србија неће признати независност Косова у овом процесу, али оно што је значајно и што се десило је то да сада ми признајемо и прихватамо једни друге. Десио се процес нормализације односа што је снажна основа за мир између Косова и Србије“, рекао је Тачи.

Говорећи о стању на северу Косова, Тачи је рекао да је оно било тешко у последњих 15 година и да је највише коштало саме грађане.

„Били смо забринути сви, и ми као Косово, а и Србија је носила тежак терет. У исто време су били незадовољни и Европска Унија и САД , зато што такво стање није било ни у чијем интересу, изузимајући неке појединце. Сада, после Споразума о нормализацији односа Косова и Србије, који представља неповратан процес, даље ће се ићи на врло координисан начин, увек поштујући вољу грађана и на северу. Стога, једва чекам да се састанем са њима. Спреман сам да им служим и служићу као премијер свим грађанима земље. Ја се надам да ће они на следећим изборима изабрати праве људе, кооперативне и почећемо са снажним инвестицијама и на северу“, рекао је зличинац Тачи.

ВЕСТИ / СРБИ НА ОКУП