Реците НЕ Нетфликсу: нема ничег „слатког” у дечјој порнографији

Serbian-Netflix

Пише: Џозеф Грабовски

Позивамо читаоце да потпишу писмо Нетфликсу, као и да откажу претплату том сервису за стримовање како би Нетфликс увидео да са овим питањем нема шале.

У којој мери можемо толерисати сексуално искоришћавање деце? За сваку просечну особу, очигледан одговор на то питање јесте: „Нимало. Баш нимало.” 

Међутим, изгледа да Нетфликсу није лако да дође до тог једноставног и очигледног закључка. У сваком случају, једино то можемо да закључимо на основу чињенице да и поред огромне негативне реакције и протеста, ова платформа наставља да емитује одвратан филм „Слаткиши” (Cuties).

Филм француске продукције, описан као „прича о сазревању, на крајње неприличан начин приказује како се једанаестогодишње девојчице злоупотребљавају за наступ који је очигледно намењен педофилима. Ове оскудно одевене девојчице – које су по узрасту далеко од онога што би свако иоле разуман описао као доба ’сазревања’ – приказане су како изводе агресивне, сексуализоване покрете, те тако шире ноге, избацују кукове, „тверкују”, обнажују груди и опонашају хетеросексуални и лезбејски сексуални чин.Једно родитељско упозорење које се појавило на интернету, како је пренео портал Blaze, наводи следеће елементе:

Приказ нагих груди малолетнице приликом еротског плеса и дуги и претерани кадрови у којима су изблиза приказане груди, задњице и раширене ноге оскудно одевених једанаестогодишњих девојчица током бројних сексуализованих плесних актова.

Неки тврде да је повика на филм претерана. Ако је то тачно, како онда да разумемо опис саосећајног критичара из новина USA Todayкоји је позитивно оценио филм? Према речима тог критичара, режисер се „хвата у коштац са хиперсексуализацијом девојчица тако што вам је ставља право под нос тако да вам буде непријатно.”  Заиста би било донкихотски, у најбољем случају, да замислимо да је најбољи начин да се „ухватимо у коштац… са хиперсексуализацијом девојчица” тако што ћемо – гле чуда – хиперсексуализовати девојчице.

Нема сумње да филм то управо и ради. Ове седмице по интернету је кружило неколико сцена из филма, заједно са хештегом #CancelNetflix. У једној сцени, девојчице плешу на експлицитан начин и „тверкују” да би навеле двојицу избацивача да их пусте у ноћни клуб у који су се ушуњале. У другој сцени, главна глумица почиње да се свлачи на изазован начин испред одраслог мушкарца како би избегла свађу с њим јер му је узела мобилни телефон. УПОЗОРЕЊЕ: садржај је ВЕОМА узнемирујућ:

Приказати девојчицу како „тверкује” пред похотним погледима двојице мушкараца није само увредљиво и неприкладно. Морамо да иступимо и назовемо то правим именом – то је злостављање деце и то се апсолутно не може толерисати. И заиста, један правник из Тексаса затражио је од државног тужиоца да покрене истрагу компаније Нетфликс управо по том основу!

Портал iFamNews покренуо је петицију којом тражимо да Нетфликс сместа повуче филм, а истовремено позивамо све који потпишу петицију да #ОткажуПретплатуНетфликсу (#CancelNetflix)све док се овај циљ не постигне. [Претплату можете отказати на линку https://www.netflix.com/cancelplan –и обавезно им реците зашто!]

Позивамо читаоце да потпишу писмо Нетфликсу, као и да откажу претплату том сервису за стримовање како би Нетфликс увидео да са овим питањем нема шале. Директори и акционари компаније (у које спада и некадашња прва дама САД-а Мишел Обама) морају да схвате оно што с лакоћом знају сви људи, без обзира на то да ли су десне или леве политичке оријентације: за сексуалну експлоатацију деце постоји НУЛТА толеранција.

Извор:
ИФН