Амбасадор Црне Горе на Косову у отвореном писму позвао Дритана Абазовића да „спаси независну Црну Гору и договори се с највећим политичким противником“

Амбасадор Црне Горе на Косову, Ферхад Диноша, у отвореном писму лидеру коалиције „Црно на бијело“ Дритана Абазовића поручио да је „дошло време да спасе Црну Гору“.

„Обраћам вам се у лично име, као пријатељ вашег покојног оца и као Албанац који је пре вас био на црногорској политичкој сцени. Обраћам вам се јер је дошло време да спасете Црну Гору. После неђељних избора ваша (коалиција) УРА (Уједињена реформска акција) одређује будући састав владе Црне Горе, али и заштиту или гушење независне Црне Горе“, наисао је Диноша, пренео је портал Коха.нет.

„Обраћам вам се јер сам чуо да намеравате да формирате нову владу са онима којима није драго што је створена независна Црна Гора, онима који је не признају и који је доживљавају само као ‘Српску Спарту’. Знам да волите Црну Гору. Можда чак и више од мене, јер ја Албанију волим више од вас“, каже се у писму.

Диноша подсећа да су он и Абазовић били срећни када је објављен резултат референдума од 21. маја 2006. о независности Црне Горе.

„Данас сам поносан што сам као један од албанских лидера утицао на тај резултат. Сутра можете ви бити поносни што сте као ‘грађански политичар’ снажно утицали да тај резултат остане на снази. Али драги Дритане, то можеш само ако одустанеш од своје намере и ако се договориш с највећим политичким противником“, написао је Диноша.

Црногорски амбасадор је написао да је то исто учинио „у своје време“ и не жали због тога: Написао је да је Мило Ђукановић, сада редсдник Црне Горе и вођа доскора неприкосновено владајуће странке ДПС, био његов „највећи политички противник деведесетих, али Ђукановић је био и највећи политички партнер, јер без њега није могла да буде обновљена независност Црне Горе“.

Замолио је Абазовића да се не бави онима који не признају државу Црну Гору, „јер то не би опростили Црногорци, Албанци, али ни многи Срби, Бошњаци и други, као ни НАТО и Европска унија“.

„Нисам желео славу која би угрозила независност Црне Горе, тиме и независно Косово“, написао је Ферхат Диноша Дритану Абазовићу.

Извор:
НСПМ