Холмогоров написао политички манифест руске Белорусије – поучно и за Србе

„НАГЛАШАВАЈТЕ ДА СУ БЕЛОРУСИ – НАЈРУСКИЈИ ОД СВИХ РУСА, А ДА ЈЕ ПОЛЕСЈЕ – ИЗВОР СЛОВЕНСТВА“

Александар Лукашенко и Владимир Путин у

Вааламском мушком манастиру

* Ако Лукашенко поклекне и започне „демократски процес“ у овој или оној мери, брзо се треба самоорганизовати и јасно наступати са својих позиција

* Белорусија је саставни део Русије. Руска Федерација није Русија, то је само РФ заједно са Белорусијом, Новоросијом и Малорусијом

* Белоруси су Руси и по пореклу и по језику. Њихов задатак је сада да поврате своју земљу – Русију, да постигну потпуну и часну интеграцију кроз Савезну државу са РФ, или, још боље, кроз пуноправни споразум о поновном уједињењу

* Ако белоруски националисти покушају са диктаторским моделом, без зазора тражите интервенцију Русије. Делови руског народа немају никаква одвојена „унутрашња питања

* Формирајте своје организације и водите пропаганду у овом духу

____________________________________________________________________

Аутор: Јегор ХОЛМОГОРОВ

РУСКИ национализам увек губи јер се увек мора борити са рукама везаним на леђима, са оковима на ногама и са крпом у устима.

Белоруски национализам, који је раскринкавао Лукашенко, сада га једе са мљацкањем, а притом нема никога да му опонира.

Демонстранти марширају са бело-црвеним заставама, неки попови у хору певају неонацистичку химну, а сва московска јеврејска друштванца сложно су се претворила у живебелорусере (изведено од `Живе Беларус`, `Живела Белорусија`).

Око Лукашенка су углавном трпељиви неосовјети, али је и њих све мање.

Будућност није јасна. Лукашенка растржу комад по комад.

Улазе у манастир, а Лукашенко је само „православни атеиста“

Власт као да клизи ка некоме из умерене прозападне елите.

Тај ће пожурити да изборе одржи што пре, у сваком случају – пре него што се Руси организују и него што се појави носталгија за Лукашенком.

То би довело до успостављања русофобичне полудиктатуре, са наметањем белорусизације.

Присталице Савезне државе и уједињења са Русијом почињу да  уклањају и ликвидирају као издајнике.

Креће сепаратистичко профанарско окретање Цариградској патријаршији у белоруском егзархату.

У то исто време у Русији ангажовани отпадници бесне на тему: „Не требају нам ти паразити, нека живе како желе“.

Срећом, чак и са везаним рукама и са запушеним устима, руски националисти понекад побеђују. Јер, ми смо Руси и Бог је с нама.

Шта нам је данас потребно за победу?

Ако Лукашенко поклекне и започне „демократски процес“ у овој или оној мери, брзо се треба самоорганизовати и јасно наступати са својих позиција.

Ову заставу предлаже руској Белорусији

А те позиције морају бити крајње недвосмислене:

1. Белорусија је саставни део Русије. Руска Федерација није Русија, то је само Русија заједно са Белорусијом, Новоросијом и Малорусијом.

2. Белоруси су Руси и по пореклу и по језику. Њихов задатак је сада да поврате своју земљу – Русију, да постигну потпуну и часну интеграцију кроз Савезну државу са РФ, или, још боље, кроз пуноправни споразум о поновном уједињењу.

3. Белоруси нису Литванци или змагари. Њихов родни језик је руски, а ко жели бити Литвин, нека то буде приватно, али не сме имати право да свој идентитет намеће владином присилом, искривљеним књигама историје итд. Потребно је прослављати хероје ослободилачког рата 1653-1667, Муравјова, Којаловича и друге. Наглашавати да је Полесје извор Словенства, а да су Белоруси најрускији од свих Руса.

4. Наглашавајте да грађанин Русије живи богатије од оних који перу тоалете у Пољској. У једном тренутку је белоруска индустрија била спасавана у условима распада руске. Али, сада је задатак да се учврсти њено место на сасвим пристојном руском тржишту – као домаће индустрије, а не као увоза, а за то треба искористити све могућности које пружа много динамичније руско окружење.

5. Пољска, Литванија и НАТО су грабљивци и окупатори којима је Белорусија потребна само као одскочна даска да би скочили у Москву. И као одскочну даску, Белорусију чека судбина Пољске – судбину атомске пустиње. Ако Русија буде морала да се брани.

Овако се НАТО поставио наспрам Русије

НАТОизација Белорусије неће повећати њену безбедност, већ ће, напротив, рат учинити неизбежним. Пред Белорусијом су пут живота, који води у Русију, и пут смрти. Поводом тога она мора да се определи.

Све ово мора се промовисати брзо и јасно, почевши од овог тренутка, без икакве куртоазије и компромиса са змагарством, без двосмислености и полутонова.

Треба одлучно тући по рукама за све покушаје повезивања руске позиције са лукашизмом, јер – на Лукашенка треба гледати као на издајника који је изневерио циљ ради којег је изабран.

У главном фокусу није на „Белорусији“, чији суверенитет наводно треба јачати, већ на добробити људи који су се нашли одсечени од своје Отаџбине – Русије.

Формирајте своје организације и водите пропаганду у овом духу.

Створите своју симболику и користите је.

Бели крст Светог Андреја на црвеној позадини оптимална је застава за руски покрет у Белорусији.

Брзо почните да користите Георгијевске лентице.

Једна од мапа Руске империје

Штампајте своју литературу.

У Русији хватајте везу са свима који вам могу помоћи рубљем, кадровима, контактима у Кремљу.

Јачајте везе с адекватним и истински руским православним епископатом и свештенством, ослоните се на хагиополитичке духовне центре.

Ако белоруски националисти покушају са диктаторским моделом, без зазора тражите интервенцију Русије.

Делови руског народа немају никаква одвојена „унутрашња питања“.

Постоји само добро руског народа чији важан део живи у Белорусији.

А највиша вредност су руско јединство и просперитет.

Извор: Факти