НОВА ПАНДЕМИЈА – САМОДИЈАГНОСТИКОВАНА РОДНА ДИСФОРИЈА

dete na muci

Девојчице саме одлучују да је њихов проблем то што су требале да буду дечаци, а решење је тестостерон.

Нова књига реномираног аутора доживела је велики тираж. Забележена је прича о епидемији која је захватила групу тинејџерки које се изненада изјашњавају да су „трансродне”. Интригрантно је да ни једна од њих раније није показивала знаке родне неопредељености.

Абигејл Шријер, аутор књиге, „Непоправљива штета: Трансродна еуфорија која заводи наше ћерке”, заснива се на прецизном, независном, научном истраживању спроведеном, а потом и тестираном на контролном узорку, које је спровела др Лиза Литман, специјалиста из области јавног здравља на Универзитету Браун. Онa је ову појаву назвала „Исхитрена, сценирана, родна дисфорија”. Др Литман и госпођа Шријер установиле су да овакви случајеви често буду праћени интензивном зависношћу од друштвених мрежа. Често ове девојчице припадају одређеним групама на социјалним мрежама, где остале чланице (понекад и све) одједном тврде да су „трансродне”.

Ове девојке уопште нису трансродне. Као милиони других девојака, оне су збуњене, усамљене и рањиве младе особе, које се боре да нађу своје место у друштву. Шријер је интервјуисала хиљаде особа за њену књигу, укључујући и многе тинејџере, који су за себе тврдили да су трансродни. Описала је ситуацију на овај начин: „Исте овакве девојке би могле да пате од анорексије  или булимије. Оне су веома анксиозне, обазриве и не уклапају се најбоље у заједницу. У средњој школи немају пријатеље. Не успевају да нађу своју „екипицу”. Веома су паметне, али и усамљене, јер време ван школе проводе или са мамом или на интернету. Ово је уједно и начин да разумемо патњу кроз коју ове девојке пролазе. Међутим, оне саме одлучују да је њихов проблем то што су требале да буду дечаци, а решење је тестостерон.”

Изјашњавајући се као трансродне, оне моментално постижу углед у друштву, диве им се на друштвеним мрежама, уважавају их наставници и други одрасли, који су пријатељски расположени према трансродним особама у компјутерској садашњици коју живимо.

Као да ова нова пандемија трансродности није сама по себи била довољан разлог  за бригу, независни медицински експерти су потврдили шокантну чињеницу коју је госпођа Шријер обелоданила током интервјуа на интернет каналу Искуства Џоа Рогана.  Она је навела да је младим девојкама дата могућност да добију своју дозу хормона тестостерона у „Планираном родитељству” (Planned Parenthood), на основу самодијагнозе инакон што потпишу одрицање од одговорности ове „клинике” за евентуалну појаву нежељених последица. Тиме уједно почиње њихова родна транзиција. Нико такав поступак више не доводи у питање. „Планирано родитељството ради?” – шокирао се Роган. „Да, они су једни од највећих дистрибутера ових поступака.”- одговорила је Шријер.

Без експертског, независног лекарског прегледа, без покушаја претходног лечења, без процене менталног здравља пацијента, чак и без провере лекарског картона, тинејџерке имају могућност да изађу из „Планираног родитељства” или неке друге клинике са тестостеронима, хормонима који могу да доживотно измене њихова тела.

И не само да ове девојке у таквим клиникама добијају тренутан приступ третману тестостеронима, него, веровали или не, Шријер извештава да су неки лекари спремни да им одстране дојке, само на основу самоубеђења да су дечаци!

Не могу да се сетим ни једног другог озбиљног обољења, где је пацијент у позицији да сам себи постави дијагнозу и започне инванзиван третман лечења, који им потенцијално наноси трајна психичка и телесна оштећења. Јасно је да оваква ситуација није повезана са медицином, већ са ЛГБТ политиком.

Пракса самодијагнозе родне дисфорије мора се забранити. Нико не би смео да буде у могућности да се самоподвргава инванзивном лекарском третману, који укључује примање јаке хормонске терапије, нити друге преписане лекове, а камоли хирушким интервенцијама које остављају трајне ожиљке на телу, без адекватне дијагнозе квалификованих лекара.

Срећом, Међународна организација за породицу (IOF), оснивач IFN портала, је са Националном организацијом за брак осмислила петицију којим се председник Трамп и чланови Конгреса позивају да забране самодијагнозу родне дисфорије.

Петицију на енглеском језику можете потписати овде. Најлепше вас молимо да је потпишете и поделите са пријатељима и породицом. Здравље и будућност хиљада девојака, увучених у ову нову тренд-пандемију, зависи од тога!

Извор:
ИФН