ЧУДО У ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ У БЕЈРУТУ: Све сравњено са земљом, али олтар остао нетакнут (ВИДЕО)

Grčka crkva u Bejrutu

Божја кућа је удаљена мање од километра од места стравичне експлозије која се догодила 4. августа

Грчка православна црква Светог Димитрија у Бејруту удаљена је мање од једног километра од места на ком је одјекнула експлозија. Свештеник је након потреса отишао да провери штету и доживео право чудо – све је било порушено осим светог олтара.

Свештеник Јуил Насиф напустио је цркву са децом 12 минута пре експлозије. Кренули су кући када се све затресло.

– Оставио сам децу код куће и вратио се да проверио шта се десило и колико је штета у цркви. Када сам стигао, био сам шокиран – рекао је свештеник Насиф за ББЦ.

Црква је била уништена, али свети олтарски простор, заштићен иконостасом (зидом икона), био је готово нетакнут – укључујући и уљану лампу која је остала упаљена током експлозије.

– Када сам ушао у олтар, био сам шокиран – био је нетакнут. Библија, лампа – све је остало на истом месту, реликвије светаца, чак ни стакло није поломљено – описао је свештеник.

Према речима свештеника Насифа, у време кризе људи трагају за знаковима, за светлом у тами, а он осећа да је ово био знак.

– Осетио сам да је то порука од Бога, који нам говори да ће бити поред нас. Потребно нам је да се људи моле за нас, не само у Бејруту. Молим вас, молите се за нас – закључио је свештеник.

Извор: Србија данас