“ОВК“ званично терористичка организација

c35ba-zoranvlaskovic-lid

Пише: Зоран Влашковић

Приштина на путу да у тзв. Скупштини Косова  озакони  тероризам  и терористичку “ОВК“

Уколико се у привременој скупштини Косова усвоји нацрт закона о заштити ратних вредности такозване “ОВК“, биће то први пример у Европи и свету, да се   једна званично терористичка организација легализује преко Скупштине самопроглашене државе Косово. Са тим чином Европа ће пљунути саму себе а терористичке организације имаће пример како да се легализују и делују на штету демократије, човечанства и цивилизације уопште !?

Наиме, “Ослободилачка војска Косова“ je званично  одлуком Стејт департмента и америчког председника Џорџа Буша  на црној листи као терористичка организација.

Одлуком председника Америке Џорџа Буша, број: 452 и прокламацијом број: 13219, још 26. јуна 2001. године  “ОВК“ стављена на црну листу терористичких организација и помагања терористичким организацијама!

Но, далеко пре Буша, специјални амерички представник Роберт Гелбарт је 23. фебруара 1998. у Београду изјавио да је „ОВК без икакве сумње терористичка организација“.

Роберт Гелбард је направио класификацију терористичких организација и ставио ОВК на листу Стејт департмента као нарко-дилерску терористички огранизацију. После неколико месеци постали су борци за слбооду, отприлике колико је требало да се Букошијеви и Руговини људи ликвидирају, а да се на чело ОВК доведе Тачи.

“ОВК“ је у свом  делковању највише убила и  киднаповала цивила, недужужних  неалбанаца али и самих Албанаца. Убијала је из заседа  и нападала ненаоружане цивиле у српским срединама. “ОВК“ је убила око 400 Албанаца који нису хтели кренути са њима или једноставно који су радили  у српским фирмама на Косову и Метохију.

Главни представник НАТО-а на КиМ, командант Кфора, италијански генерал Фабио Мини у књизи после одласка са Косова „Рат после рата“ пише: „Независност одговара онима који командују: самом Тачију који води послове с нафтом, Беџету Пецолију коме је потребна рупа у коју ће да склања свој новац, Рамушу Харадинају и Агиму Чекуу. А њих за независност није брига“. Мини је упозорио да на Косову још делују злочинци, наводећи особу коју није желео да именује, а која је наручилац најмање 28 убистава страначких сарадника бишег лидера Ибрахима Ругове. Нека одговори “ОВК“ ко је убио те Албанце а то се десило после јуна 1999. године.

„То је особа, која као и многи други лидери “Ослободилачке војске Косова“, није никада објаснила шта се десило с хиљадама Рома, Срба и Албанаца оптужених за сарадњу с непријатељем, у годинама после рата“, закључио је Мини.

Генерал Фабио Мини, командант НАТО снага на Косову 2002. и 2003. године, сматра да је циљ изградње споменика ОВК ветеранима да се замагли њихова кривична одговорност и у рату и у миру.

Иначе, колико је светао лик појединих албанских посланика  Скупштине Косова, углавном бивших чланова “ОВК“,  говори и то да су  их баш њихови пријатељи Американци,  ставили на црној листи  : Даут Харадинај (брат Рамуша Харадинаја) и Реџеп Селими. Ту је и Рустем Мустафа-Реми, бивши посланик ПДК. Ту је и Сами Љуштаку. Ево још неких Албанаца са КиМ на црној листи САД-а: Рамиз Ладровци, Насер Кељменди, Лавдрим Муџахери, Харадинај Бала, Фатмир Лимај, Сами Љуштаку, Исак Муслиу Јонуз Муслиу, Шефћет Муслиу, Рустем Мустафа, Реџеп Селими, Азем Сyла, Емруш Џемаили, Сами Укшхин….