Председник ДНР Кијеву: Нули је равна вероватноћа да се Донбас врати у састав Украјине

РУСИЈА НЕЋЕ ДОЗВОЛИТИ УКРАЈИНИ ДА УГУШИ ДОНБАС – НИ ЕКОНОМСКИ НИ ВОЈНО

* Председник Доњецке Народне Републике Денис ПУШИЉИН: „Овде се током неколико година формирала нова заједница људи са руским менталитетом, која ће, уколико се обнове некадашње границе, уништити остатке украјинске државности изнутра

____________________________________________________________________

НУЛИ је радна вероватноћа повратка Донбаса у састав Украјине – изјавио је Денис Пушиљин.

Председник Доњецке Народне Републике притом је додатно појаснио: „Становници Републике своју будућност повезују искључиво са Русијом“.

Неки су ово одмах прогласили „сахраном Минских споразума“, према којима би Донбас остау у Украјини са широком аутономијом. Међутим, те споразуме је Кијев сахранио одмах по потписивању 2015-те.

У врху ДНР и ЛНР који су током последњих пет година прошли крвав рат за право да буду Руси и да њихова деца уче и студирају на руском.

Сам Пушиљин не крије да не жели да остане у историји као неко ко је Донбас „поклонио русофобској Украјини“. Потом је додао и посебно нагласио:

„Овде се током неколико година формирала нова заједница људи са руским менталитетом, која ће, уколико се обнове некадашње границе, уништити остатке украјинске државности изнутра“.

Није искључено да су наведене речи договорене са Москвом.

Готово је сигурно да ће Кијев наставити са досадашњом тактиком економског изнуривања Донбаса, а да ће се истовремено наоружавати и спремати за „војно решење“ које украјински војни врх упорно замишља као блицкриг.

Русија му, међутим, неће дозволити ни једно ни друго.

Извор: Факти