Општина и даље затворена за грађане, Царевић и Радовић данас отварају пут

odluka

Новинарске екипе и грађани незадовољни новонасталом ситуацијом у будванској Општини и јутрос су се окупили испред зграде локалне самоуправе. Нешто прије 8х у зграду је ушла Анђела Ивановић, коју је нова већина изабрала за предсједницу СО Будва. На улазу Општине своје право да уђу на своја радна мјеста затражили су и предсједник Општине Будва Марко Царевић и предсједник СО Будва Крсто Радовић, којима је обезбјеђење доставило на увид рјешење о њиховом разрјешењу са дужности, које према њиховим ријечима није валидно јер нема печат.

Предсједник СО Будва, Крсто Радовић напоменуо је да је срамота што се функционерима али и грађинама не дозвољава улаз у зграду, те окупљене грађане који ових дана морају у Општину ради обављања дужности прописаних законом упутио на станицу Полиције.

Радовић: „Пошто је Општина ухапшена, полицијска станица је од данас Општина, те вас све упућујем да пођете тамо.“

„Зоран Вучинић је од данас Предсједник општине, а Слобо Ковачевић Скупштине“, казао је Радовић.

Шеф кабинета предсједника Царевића, Никола Јовановић обраћајући се народу још једном је напоменуо да су они једина легитимно изабрана власт те да ће наставити да обављају своје дужности.

Јовановић: „У 10х отворићемо пут у Дубовици, који је замислите иронију направљен за полицију“, казао је.

Како сазнајемо улаз у зграду Општине грађанима ће бити онемогућен до даљњег, а постоје спекулације да ће се рад са странкама у Општини обављати онлине путем.

Извор:
РТВ БУДВА