Николић: Решени смо да се „решимо“ Косова

izdajnik nikolic i gruevskiБЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић истакао је данас у разговору са председником Владе Македоније Николом Груевским да је Србија дала велики допринос стабилности региона одлучношћу да реши проблем Косова и Метохије.

Председник Србије је још једном истакао да је стабилност региона југоисточне Европе један од приоритета политике коју води државни врх Србије.

Николић је додао и да је Србија у последњих годину дана дала велики допринос тој стабилности тако што је показала одлучност да се једном за свагда, разговорима и обостраним компромисима, реши проблем Косова и Метохије, саопштила је прес служба председника Србије.

Он је изразио очекивање да ће Србија крајем јуна добити датум отпочињања приступних преговора са Европском Унијом и пожелео да и Македонија успешно оконча свој пут евроинтеграција.

Премијер Груевски је рекао да су односи Македоније и Србије увек били на високом нивоу и истакао потребу да се они и даље унапређују, пре свега на економском плану.

Председник Владе Македоније изразио је мишљење да су Србија и Македонија испуниле све критеријуме за почетак преговора са Европском Унијом и додао да наше две земље треба да и даље сарађују током тог процеса, саопштила је прес служба председника Србије.

ТАНЈУГ