Обустава кампања ради састанка Београда и Приштине у Вашингтону 27. јуна

grenel

Специјални изасланик председника САД за преговоре Београда и Приштине Ричард Гренел изјавио је данас да су се владе Србије и такозваног Косова обавезале да ће привремено зауставити кампање за повлачење признања, односно за чланство у међународним организацијама, ради састанка представника две стране у Вашингтону.

Састанак о дијалогу Србије и такозваног Косова биће одржан 27. јуна у Белој кући, навео је Гренел на Твитеру.

„Сјајне вести! Добио сам потврду из Приштине и Београда да се обавезују да привремено зауставе кампању за повлачење признања (Косова и Метохије) и лобирање за чланство (такозваног Косова) у међународним организацијама, како би се састали у Вашингтону, у Белој кући, 27. јуна, због разговора о дијалогу”, написао је Гренел.

Он је навео да ће се две стране, „ако било која буде незадовољна разговором 27. јуна, вратити на статус кво пошто напусте Вашингтон”.

„Као што конзистентно говоримо, прво морамо начинити напредак по питању раста економија. То је фокус. Радујем се овим разговорима”, додао је Гренел.

Председник Косова Хашим Тачи написао је потом на Твитеру да су лидерство и подршка САД увек били одлучујући за просперитетну будућност Косова.

„Због тога поздрављам позив за наставак дијалога о нормализацији односа под вођством председника САД  Доналда Трампа и Ричарда Гренела”, навео је Тачи.

Извор:
ПОЛИТИКА