Поздрав из рањеног манастира: Тешко сваком од њих на Страшном суду када их погледа у очи Свети Василије


Божидар Чармак

Пише: Божидар Чармак

Данас су припадници црногорске полиције, приватне фирме и институција незаконито предузели рушење манастира Св. Василија Острошког у Улцињу. Тешко сваком од њих на Страшном суду када их погледа у очи Свети Василије. Пакао ће им доћи као мелем, свима који буду у колони са Милом Ђукановићем. Ако дјецу науче тако и нахране овако зарађеним хлебом, и дјеца ће истим путем проћи на Страшном суду.

Ипак, то није наша брига. За нас је проблем што су многи међу нас неупотребљиви. Свако треба за себе да размисли да ли тражи Христа и његово Царство или му се Црква свиђа због трендова. У гоњењима се прославља Црква и непријатељи не могу урушити њено достојанство. За разлику од тога неупотребљиви људи срамоте Цркву и урушавају њено достојанство и унутра, и пред њеним гонитељима и непријатељима!

Коме се стегне срце у оваквим превирањима, стегнуће се и пред самим Богом, коме се веже језик, руке, или скамене ноге у оваквим тренутцима, тешко њему ако са тим не изађе на крај што раније. Свако нека преиспита себе, не због мојих ријечи, него због изградње своје личности и карактера.

Поздрав из рањеног манастира Светог Василија Острошког у Улцињу и видимо се ако Бог да на Светим литијама и свим другим не мање важним браницима Божјих светиња!

Извор: ИН4С