Корона лапот и Антифа запалили Америку

Dragan-Vujicic-

Белосветске заразе

Пише: Драган Вујичић

Док Америка расно запаљена 25.маја у Минеаполису ”дими”, измиче ситница: Убијени Џорџ Флојд и убица Дерек Шавин претходно су годинама радили као избацивачи исту смену у локалном мексичком бару ”Ел ново родео”.

Власница клуба Мија Санта Марија објашњава да је полицајац Шовин 17 година био дежурни избацивач клуба а Флојд је радио углавном унутра. Смене су им се преклапале али власница не зна да ли су се познавали.

Сад, то није ни важно. Важније постаје зашто Кеит Елисон државни правобранилац Минеаполиса (из редова Демократске странке) позира са плакатом који пропагира Антифу, организацију која тврди да стоји из нереда широм континента док се његов делом претворио у рушевину?!

Председник Доналд Трамп потписа је Извршно наређење по коме их забрањује као терористичку организацију.

Уосталом :”случајно не постоји, постоји само намера”.

У диму грађанских судара,пролази још једна важна вест из Корона Мочваре. Држава Масачусетс урадила је комплетну анализу људских губитака услед заразе који открива да је скоро сваки смрти случај у ”држави болница и лекара” био пацијент са основном болешћу и ”историјом хоспитализација”.

Код нас би се рекло лапот а у САД еугеника (питати Била Гејтса за значење).

Међутим, пре него се Америка поново врати питању порекла вируса који на крилима шишмиша убија старе и болесне прво ће се ”забавити” Антифом. (Џорџа Сороша питати око финансирања).

Али, какве везе има лапот са немирима?

Кроз економску анализу посткорона Америке одговора др Клајди Бери са Мисес института:

”Када су започеле блокаде, многи су тврдили да се вреди одрећи економског раста како би се спасили животи. Нажалост, ови људи си пропустили поенту – економски раст је оно што сваке године спашава милионе живота широм света”

У интервјуу за Фокс Њуз , др. Скот Атлас, из Института Хувер, тврдио је да ће Американци тек хрлити у болнице.Према Атласу у САД сваког месеца код сто педесет хиљада људи открије се рак.Скоро два и по месеца ”онкологије нису радиле”, што ће довести до већих стопа смртности за ову групу људи.Ако се узмем у обзир да су посета болесника превентивној нези биле на леду -многи редовни акутни случајеви постаће летални.

Абди Латиф Дахир дописник Њујорк Тајмсу из Африке каже да ће 265 милиона људи тамо доживети акутну глад током 2020. То ће бити скоро двоструко више него 2019.

Минеаполиси тек чекају

”Техноколапс блог” економисте Мајкл Снидера тврди да Американце тек чекају Минеаполиси.

Примећује :”Политичари свих пруга имаће користи од коронавируса док ће Амерички народ патити. Перверзно, један од најгорих пропагандиста КОВИД-а – гувернер државе Њујорк Куомо – прошле недеље зазвонио је звоном за отварање Њујоршке берзе. Он сада признаје да су модели његовог закључавања Њујорчана били погрешни и да то није учинило много да се спречи да ”Велика јабука” постане град са највише смрти.

Њујорк Пост пише и да је породица градоначелника Њујорка Била Дел Бласиа” (такође демократе)пре времена изашла из карантина” односно како је његова ћерка Киара ухапшена на улицама Менхетна на протестима које види Антифа у суботу 30 маја у ноћним сатима.

”Техноколопас”још наводи :

…Анкете говоре да је 37% незапослених Американаца пријавило да им понестаје храна у протеклих месец дана, а 46% је било забринуто да ће им понестати воде“…

…Почело је време у коме ће милиони и милиони Американаца постати очајнији што се земља дубље зарања у нову економску депресију. Подаци из последње недеље маја сведоче да је још 2,1 милиона Американаца поднело почетне захтеве за накнаде за незапослене… Ово је била десета седмица заредом у којој је број нових захтева за помоћ за незапослене био изнад 2 милиона.Најгори резултат у историји претходно Америка бележи 1982.када је у једној недељи 695.000 радника пријавило да су остали без посла.

…Свеукупно, 40,8 милиона Американаца поднело је нове захтеве за надокнаду за незапослене у последњих 10 недеља. То је највећи скок незапослености у читавој историји Сједињених Држава и говори да је више од једне четвртине свих послова у Сједињеним Државама избрисано.

…Засад је утицај губитака посла ублажен издашним бонусима од 600 УСД недељно које плаћа Федерална влада, али та давања би требало да истекну крајем јула …

Ако се те бенефиције не прошире, избиће велика национална побуна. Можда ћемо ускоро имати десетине милиона веома љутих незапослених Американаца који више не могу да плаћају рачуне.

Други проблем у Сједињеним државама су чињеница да велики број фирми управо банкротира и да људи неће имати где да се врате на посао.

Првих неколико недеља пандемије било је мало банкрота великих фирми али мало је , у међувремену постала поплава …

Аљашке авиокомпаније Роун Ер отишла је у банкрот кад су се зауставила путовања на крајњи север континента. Њено пропадање направило је цунами талас неликвидности за друге компаније на северу. Само у мају, око 27 компанија које су имале најмање 50 милиона долара обавеза затражило је судску заштиту од поверилаца – што је највећи број од Велике рецесије. Никад ником није пало на памет да Џ.С Пени Ко или Џ Кру Груп могу постати прошлост. Предвиђа се да ће се око 25.000 продавница трајно затворити до краја ове календарске године…

Зато вас молим да пажљиво приметите шта се тренутно догађа на улицама Минеаполиса, јер то ће изгледати будућност у свим нашим већим градовима пише Мајкл Снидер на Техноколапс блогу.

Корона воли демократију, а демократе презиру расизам

Док континент ”гори”од Пацифика до Атлантика мењају си и политички пикови две у ровове утврђење странке. Судећи по твитеру, Американци демократске провинције за полицијску бруталност на улицама осуђују Трампову администрацију имајући прегршт разумевања за оправдани револт афроамеричке и Антифа заједнице.

Из нафталина се ваде анкете као ова НБЦ ТВ које подсећају да је Трамп дошао на власт јер је ”54 одсто беле популације било бесно на систем и то их је навело да да подрже политички некоректне ставове и ватрогасне диктате актуелног председника. Према овим наративима Трампа воде бели супремисти и неонацисти који владају дубоком Америком.Као најбољи доказ за то је чињеница да је јавно подржао Дејвида Дука из Лујизине (витеза Кју Клус клана) као кандидата за гувернера и да је именовао Себастијана Горка за сарадника у америчком Савету за националну безбедност упркос његових преоштрих ставова оки миграната и тероризма (у међувремену напустио место). Горка је иначе сарадник Стива Бенона-најомраженијег председниковог пријатеља.

Причу о Корона пошасти и чудној трајекторији лета шишмиша по Америци политичари из демократског корпуса најрађе би заборавили.Али постоји статистика. Подаци који се управо сређују указују да вирусу, несразмерно више прија средина где су Бајденови на власти .

Истраживачки центар Пев објављује анализу смрти од коронавируса која показује да је вирус ”косио” претежно у окрузима где владају демократе.

…Од 44 округа са највећом смртношћу међу становништвом у 41. на власти је администрација Демократске странке.Број смртних случајева концентрисан је на само неколико места – углавном великих градских подручја, посебно области Њујорка

….Нова анализа Пев Рисрч Центра података о званичним извештајима о смрти КОВИД-19, коју је прикупио Центар за системску науку и инжењеринг Универзитета Џон Хопкинс, открива да је, до прошле недеље, готово четвртина свих смрти у Сједињеним Државама приписана коронавирусу у само 12 конгресних округа – сви су смештени у Њујорку и вођени од стране демократа у Конгресу. Од више од 92.000 Американаца који су умрли од КОВИД-19 до 20. маја скоро 75.000 било је у демократским конгресним окрузима.

Од 44 најтеже погођена конгресна округа – првих 10% у погледу смрти – 41 представљају демократи, док три представљају републиканци. Они укључују округа Њујорк, као и подручја града Бостона, Детроита и Њу Орлеанса. Просечна смртност у сваком од најтеже погођених округа била је 1.122 насупрот података из Националног центра за праћење зараза у Атланти који говоре да је просечна смртност може бити од горњих 04 до 026.

У следећих 100 најтеже погођених округа, који представљају горњу трећину територије са највише умрлих(просечно 270) такође је видљива несразмерна. У чак 75 округа на власти су демократе а у, 25 републиканци.

Отприлике две трећине (68%) од 44 најмање погођених округа – доњих 10%, са просечно 13 умрлих у сваком округу – представљају републиканци у Конгресу.

Закон о побуни и употреба војске

И сада су на реду грађански немири.

Закон о побуни из 1807. године даје Трампу овлаштење да користи војску за домаће побуне. Последњи пут војска је послата у Лос Анђелес 1992. године. Нереди су тада избили након ослобађајуће пресуде полицајцима који су претукли Роднија Кинга. Од тренутка када је све почело 29. априла 1992. пошто су полицајци ослобођени пред судом па до 3. маја када је армија очистила улице број затвореника у Окружном затвору био је рекордних 25.000, а више од 12.000 је ухапшено током самих сукоба. Регистровано је 7.000 паљевина. У недељу 31 маја 2020. за шест дана протеста у САД регистровано је преко 1.700 паљевина а број мртвих и повређених није коначан.

А, Антифа је ”антифашистичка организација”која се појавила на последњим предизборним митинзима Доналда Трампа 2016 као ”противтежа”његовим расистичким гласачима. Како је тада писао”Политико”,позивајући се на ФБИ и Одељење за домовинску безбедност они су „анархистичка екстремистичка“ група и „главни подстрекачи насиља на јавним скуповима“, почев од најмање априла 2016, када су извештаји први пут објављени.

Савезне власти од почетка 2016. године упозоравају државне и локалне званичнике да су левичарски екстремисти познати као „антифа“ постали све насилнији и опаснији, толико да је Одељење за унутрашњу безбедност формално класификовало њихове активности као „насиље у заједници „,

Документи које је показао Политико сведоче да су до априла 2016. власти сматрале да су „анархистички екстремисти“ главни подстрекачи насиља на јавним скуповима против низа циљева. Власти су их оптужиле за нападе на полицију, владу и политичке институције, заједно са симболима „капиталистичког система“, расизма, социјалне неправде и фашизма, према поверљивој процени обавештајних података.

О Антифи ће се тек писати…

Извор:
ИН4С