Јован Зафировић: Поштедите децу са Косова и Метохије

bez-nase-dece-kim

Деци са Косова и Метохије није стало до ваше бриге, милостиње или до кампање под слоганом „За нашу децу“ која се неће одиграти у њиховом крају

Фамозни спот за предизборну кампању под слоганом „За нашу децу“ је подигао прашину и изазвао бројне коментаре, углавном негативне. На споту се види како је на мапи Србије (овог пута без одстрањења Косова и Метохије) појављује поменути слоган „За нашу децу“ од Суботице до Бујановца и Новог Пазара али не и на простору Косова и Метохије.

Бројни коментари попут: „Зар наша деца на Косову не постоје?“, „Још један вид издаје“, „Ето, све се јасно види“, представљају делимично погрешно тумачење. Слоган за „За нашу децу“ представља вид предизборне кампање, стога су на мапи означена места у Србији у којима се води поменута кампања. Овде је најмање реч о „Нашој деци“ , не само на Косову и Метохији већ и у централној Србији.

Види се да многе брине што је Косово и Метохија ускраћена кампањом. Не треба да вас брине! Не треба људима на Космету којекакве кампање, сити су и уморни од тога.

Ако се заиста бринете о деци на Косову и Метохији не гледајте толико „површно“, то је као када прочитате наслов у новинама а не видите о чему се заиста ради.

Ако се заиста бринете о деци са Косова и Метохије нека вас не брине кампања, нека вас забрине што та деца не могу никуда отићи ван граница Србије због тога што су ускраћена за исправна документа, а она која имају не признаје свет.

Ако се заиста бринете, нека вас не брине кампања већ то што у здравственим установама немају основне ствари (игле, шприцеве, системе за инфузију, да не говоримо о таблетама, ампулама и инфузионим растворима) већ морају од пара које често немају за нормалан живот купити у приватним апотекама (ако им је не дај Боже потребно).

Ако се заиста бринете, нека вас не брине кампања већ мисао да деца са Косова и Метохије немају књижаре, културне центре, већ им се граде стадиони на којима сваке године има све мање деце.

Ако вас заиста брине, нека вас забрину још многе ствари које се тичу нормалних услова за живот.

Али за крај: деци са Косова и Метохије није стало до ваше бриге, милостиње или до кампање под слоганом „За нашу децу“ која се неће одиграти у њиховом крају. Деци са Космета је стало до тога да их поштедите коментара и сажаљења (било у позитивном или негативном контексту) на њихов рачун, јер, можда не желе да се осете као неко кога треба жалити већ да се осете као равноправни грађани своје земље Србије, која их се без поговора одриче као неваспитано дете Мајке.

Извор:
СТАЊЕ СТВАРИ