ДЕТЕ ХРАБРОСТ: Возила сама 1.200 КИЛОМЕТАРА да спаси повређеног оца, овако је реаговао кад ју је видео

Ћерка повређеног радника возила је рикшу на путу дугом 1.200 километара како би стигла на време и помогла му да се врати кући.

Када је Јоти Кумари (15) сазнала да јој је отац, иначе мигрант, повређен на путу 1.200 километара далеко од ње и индијског града Делхија, није чекала ни тренутка. Знајући да неће имати ничију помоћ, морала је сама да се организује.

“Нисам се плашила док сам возила бицикл јер сам навикла и сама на призоре хиљада миграната који пешаче по напуштеним путевима. Само сам се бринула да ме неки ауто не удари. Мој отац је возио рикшу по Делхију, али по избијању епидемије изгубио је посао. Морао је хитно да нађе други посао па макар он био тако далеко. Повредио је ногу. Остао је сам на путу, без воде и хране”, прича храбра Јоти.

Када ју је угледао отац се расплакао од среће не верујући кога види. Ћерка га је убацила у рикшу у Делхију 10. маја а онда су кренули на дуг пут кући у Бихар. Пут је окончан шест дана касније.

Када су стигли кући у Бихар, нико од пријатеља није веровао да су успели. Својевољно су уместо у стан, отишли у карантин у градску библиотеку. Мештани су им дали хране и воде док не прође прописани део изолације.

Јоти и отац су победили. Снагом воље и великом љубављу коју је имала према оцу, девојчица је постала херој у целој Индији.

Извор: Објектив