Српски мелод Љуба Манасијевић посветио песму др Лази

За Српску историју, Љубомир Љуба Манасијевић, мелод српски

Поштовани брате Ђорђе,
Подржавам твоју племениту намеру и петицију да болница у Нишу понесе име великог, недавно преминулог дивног доктора и човека, часног Србина и нашег брата Миодрага Лазића.
Морам да кажем да нисам био упознат са делом и племенитим подвигом сјајног хирурга на спасавању многих живота у рату у Српској Крајини и Босни и Херцеговини деведесетих година.
Његов одлазак усред врхунца кризе које је проузроковала пошаст звана Корона је изазвала велику пажњу нас, који смо из куће пратили догађаје али и осветлила  лик човека који ће верујем бити заувек упамћен као симбол храбрости, пожртвовања, хришћанске љубави и хероја који је храбро и зналачки спасавао невероватним захватима, многе најтеже и безнадежне случајеве хируршке ратне праксе.

У времену пада свих људских, традиционалних и патриотских вредности кроз бизарне, ружне и  приземне антихришћанске и вулгарне до бола, прилоге и написе у медијима које гледамо и читамо сваки дан, изненада је просијало једно лице, прострујала је вест о одласку човека о коме се није писало  у свим  медијима као о што се пише о многим безвредним личностима и њиховим приватним животима а који је био лучоноша наше савести и учитељ човечности и патриотизма.

Међу нама живе многи људи који су ван домашаја медијске пажње а они су својим животом и многим људским вредностима и достигнућима као и преданим радом заслужили да се сваки дан пише о њима на понос и корист свих грађана Србије.

То такође, важи и за наше људе у свету који бележе сваки дан изванредна достигнућа и успехе за које ми  не знамо или пак дознајемо са великим закашњењем.
Утолико пре, уздиже се дело и име доктора Миодрага коме је и име одредило природу а  кога су од миља сви звали ,,Доктор Лаза“.

Испраћен је са песмом ,,Марш на Дрину“ према његовој последњој жељи у Републици Српској као и у његовом вољеном граду Нишу.

Осетио сам потребу да се придружим свим оним пријатељима и људима који су волели и поштовали доктора Лазу,  једном мојом пригодном песмом која носи назив ,,Дрино реко, водо валовита“.

Преко линка можете чути нумеру коју је појац Љуба Манасијевић посветио др Миодрагу Лазићу…

https://drive.google.com/open?id=1okECz9lTo6cIMUVTDZojLG4yzZMd_DNK

За Српску историју, Љубомир Љуба Манасијевић, мелод српски