Голубовић дао Ејупију 400.000 евра да убије Милана Кнежевића

ejupi-milan-knezevic

„Претходног дана на КиМ је боравио извјесни Голубовић из службе безбједности Црне Горе који је донио црногорски пасош и 400.000 евра за Фљорима Ејупија и његов криминални клан. Ејупи се тренутно налази у Холандији или Белгији и требало би да допутује у Црну Гору. Планирано је да лично изврши атентат на Милана Кнежевића и то из хотела који гледа на Храм Христовог васкрсења, а у вријеме митинга или народног сабора…“

Служба безбједности при Министарству спољњих послова Србије добила је информацију из генералног конзулата у Цириху да се на Милана Кнежевића, једног од лидера опозиционог Демократског фронта|у Црној Гори – спрема атентат.

То се наводи у документу МСП у који су “Новости” имале увид, а ова повјерљива сазнања посебно добијају на тежини уочи данашњег саслушања Кнежевића које је заказано за 11 часова. Он је позван у Управу полиције “ради прикупљања обавјештења поводом текстова у средствима јавног информисања по питању угрожености”.

У поменутом допису из Цириха наводи се да је држављанин Црне Горе телефоном пренио српском вицеконзулу, кога иначе површно познаје, информацију да се на Кнежевића припрема атенатат.

За тај паклени план Ж. В. сазнао је, како је навео, од једног Албанца који је 14. маја сједио са вискокотираним припадницима службе безбједности тзв. Косова*, а који су, иначе, бивше колеге поменутог Албанца.

Претходног дана на КиМ је боравио извјесни Голубовић из службе безбједности Црне Горе који је донио црногорски пасош и 400.000 евра за Фљорима Ејупија и његов криминални клан. Ејупи се тренутно налази у Холандији или Белгији и требало би да допутује у Црну Гору. Планирано је да лично изврши атентат на Милана Кнежевића и то из хотела који гледа на Храм Христовог васкрсења, а у вријеме митинга или народног сабора…- наводе се ријечи Ж. В. у допису МСП из Генералног конзулата у Цириху.

Такође, пише и да је, наводно, за пребацивање оружја са КиМ у Црну Гору задужен Мирко Велимировић, који је био свједок против Кнежевића у процесу познатом као “државни удар” док би му логистичку подршку у Подгорици давао извјесни Колчај.

Подсјетимо, поједини медији у Црној Гори и региону објавили су да је власт у Подгорици, преко својих веза у криминалним круговима, ангажовала Ејупија да изврши атентат на Кнежевића.

Иначе, Ејупи је некадашњи припадник терористичке ОВК који је својевремено оптужен од стране УНМИК-а да је извршио напад на аутобус „Ниш експреса“ 2001. у месту Ливадице код Подујева на КиМ. Тада је убијено 12, а рањено 43 српских цивила.

На мјесту злочина нађен је његов ДНК, ухапшен је и одведен у америчку базу “Бондстил”. Одатле је, међутим, мистериозно побјегао и три године му се изгубио сваки траг, а о његовим везама са ЦИА у недавном интервјуу за “Новости” говорио је и бивши истражитељ Унмика Џо Мекалистер.

Вратио се у Приштину 2004. са још тројицом Албанаца. Одјевени у униформе српске војске убијају полицајца УН, с намјером да за тај злочин буде оптужена српска страна и званични Београд, а има индиција да је био директно укључен и у организацију мартовског погрома Срба. Ухапшен је у Тирани крајем октобра 2004, а одатле је пребачен на Косово и Метохију. У јуну 2008. године осуђен је на 40 година затвора, али га је суд под патронатом Еулекса ослободио сљедеће године због, како су навели, недостатка доказа.

Убрзо је отишао у Њемачку и наводно је неколико година био под присмотром тамошњих служби безбједности. Српске службе га перципирају као искусног плаћеног убицу, а наше власти јавно су изнијеле сумње да је умијешан и атентат на Оливера Ивановића.

Извор:
ИН4С