Бундестаг: Репаративна терапија хомосексуалних склоности забрањена

pexels

Немачки парламент (Бундестаг) у четвртак увече забранио је „репаративну терапију“ хомосексуалних склоности за људе који имају нежељену привлачност ка истом полу, што ће имати далекосежне последице.

Штавише, за „покушај терапије” малолетника следи казна: ако је особа млађа од 18 година, било који метод тзв. „промене истополне привлачности” одсад је забрањен у Немачкој.

Ко год такве особе наведе да пристану на такву „промену склоности” под притиском, претњом или обманом, такође ће бити кажњен. За непоштовање закона може да следи затворска казна до годину дана или казна од 30,000 евра. Проблем је што чак и добровољно саветовање малолетника који желе да се ослободе нежељене истополне привлачностисе сматра исто таквим насилничким понашањем.Оглашавање такве терапије такође није дозвољено.

Јенс Шпан, немачки министар здравља, чврсто верује да хомосексуалност није болест. „Стога је нетачно користити реч терапија”, каже Шпан. Такви третмани изазивају озбиљну физичку и менталну патњу. „Ако не постоји болест, нема ни потребе за терапијом.” Закон захтева „да прихватимо свакога таквог какав је”, додао је Шпан.

Поред тога што ограничава младе људе да изаберу саветовање, најперфиднија страна ове забране огледа се у томе што родитељи и старатељи такође могу бити кажњени ако прекрше закон, јер би „репаративна терапија” представљала кршење „дужности правилног одгајања детета.” „Ко год своје дете подвргне опасним покушајима промене истополне привлачности, прекршио је своју дужност да се стара о детету без икаквог условљавања,” изјавио је Јенс Бранденбург у вези с новим законом.

Ово је далекосежна победа геј лобија и угрожавање права родитеља да гаје своју децу. Закон такође угрожава верске слободе, с обзиром на то да се молитве, попут оних за истеривање злих сила, сматрају „покушајима промене истополне привлачности.” У новом закону недвосмислено стоји да „штета” нанета репаративном терапијом хомосексуалних склоности се не може подвести под „право на рад, лечење и слободу вероисповести.”

Сада ће групе за лобирање дати све од себе да што боље разумеју појам „реверзивне терапије истополне привлачности” и примене је на законит начин. Чак и право образовање може да подлеже казни – ако се покушаји психолога или психотерапеута да едукују људе о опасностима хомосексуалних односа оцене као покушај да се ти људи убеде да „преобрате” своју сексуалност.

По свему судећи, нови закон усмерен је против родитељских права. Разуме се да је за сваку осуду ако родитељи злостављају децу с хомосексуалним склоностима. Много проблематичнији биће случајеви где се деца – у школи или путем група за лобирање – подстичу да противно својим родитељима неспутано испољавају и задовољавају своје телесне жеље и да секс користе за забаву – како се то промовише у школама, чиме се деца ометају да израсту у потпуне и зреле одрасле особе.

Уосталом, третман за исцељење и даље се може применити ако одрасла особа, доброг менталног здравља, жели такву терапију. Асоцијација лезбејки и гејева Немачке (LSVD) већ је изјавила да ће радити на томе да се закон још прошири. Они желе да се репаративна терапија хомосексуалних склоности у потпуности забрани, без изузетака. Асоцијацију подржавају зелени: Уле Шаувс, портпаролка за квир политику, већ је изнела захтев да се закон пооштри.

У међувремену, занемарују се здравствене последице по децу и адолесценте. Последњих година теме рода, “сексуалне разноликости” и транссексуализма уведене су у школски програм у скоро свим федералним јединицама, при чему је то често праћено веома експлицитним и идеолошким садржајима. Поставља се питање какве су добробити таквог “сексуалног образовања” код ког политика улази у учионице и децу лишава детињства – да не помињемо штетности ране сексуализације деце. Зашто се овај изузетно важан део васпитања и одгоја деце не препусти родитељима?

Сексуалност се у школама пропагира као извор задовољства и енергије, и то од раног узраста. У Немачкој је 2015. године повучен школски материјал под називом “Права разноликост под дугом” јер “није прикладан за школе” – протести родитеља су макар једном уродили плодом.

Неизбежно је да ће деца сада постати лак плен идеологија приликом одрастања. Због новог закона биће много теже едуковати децу на начин који је близак интегралној и природној сексуалности, тј. полности, и помоћи деци да прођу кроз опасне фазе одрастања.

Закон ће ступити на снагу средином године.

Извор:
ИФН