ДОДИК: Скандалозан и сраман спот Туристичке организације Бихаћа

dodik

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је скандалозан и сраман спот који је снимила Туристичка организација Бихаћа на стратишту српског народа у Гаравицама, те да не би смио да се нађе у јавном простору.

– У Гаравицама су усташе током Другом свјетског рата убиле око 12.000 Срба и то није чињеница која је непозната локалним властима Бихаћа. Остаје нејасно коме је на ум могла пасти таква идеја да једно такво стратиште буде у споту туристичке организације, и шта нам таквим чином желе да поруче – упитао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ рекао је да данима већ из Федерације БиХ, од бошњачких политичких представника, слушамо како је недопустиво да се служи миса оружаним снагама НДХ у Сарајеву, а с друге стране на једном таквом стратишту српског народа који су страдали од истих тих усташа снима се спот.

– Не знам када су искрени – кад се противе миси усташама у Сарајеву или када на стратишту, које је та војска направила, снимају спот – истакао је Додик.

Туристичка организација града Бихаћа снимила је музички спот на стратишту Гаравице, мјесту масовног погубљења, масовне гробнице и спомен-подручја у непосредној близини града Бихаћа.

Почетком Другог свјетског рата 1941. године у Гаравицама је извршен масовни покољ српског цивилног становништва од усташа у којем је убијено око 12.000 људи, међу којима велики број дјеце.

Убијени становници Бихаћа и околине су били искључиво Срби и мањи број Јевреја.

Извор:
ИСКРА