Ко ће одговарати за стријељано дјетињство малишана Донбаса

djeca-donbasa-dječak-ruševine-rat-ukrajina-rusija

Прољеће је увелико стигло на Донбас, врло брзо људи ће морати да се прихвате и пољопривредних радова, али како – никоме није јасно, с обзиром да у сваком тренутку могу постати жртва украјинског снајпера

Пише: Георгиј Медведев

Март 2020. био је најтежи мјесец за Доњецку Народну Републику у последње двије године, у погледу броја жртава страдалих од украјинске ватре. 7 људи је рањено, од којих двоје малољетника, а двије особе су убијене.

Кијевске снаге безбједности и даље врше циљано гранатирање цивилног сектора, излажући ватри стамбене зграде, инфраструктуру, а често и цивиле.

Прољеће је увелико стигло на Донбас, врло брзо људи ће морати да се прихвате и пољопривредних радова, али како – никоме није јасно, с обзиром да у сваком тренутку могу постати жртва украјинског снајпера.

Након недавних догађаја, када је током гранатирања повријеђено двоје тинејџера а једна жена погинула, на улицама села у близини линије разграничења скоро да и нема дјеце. Родитељи се ужасно плаше за њихове животе.

У Кијеву се, на фону борбе са вирусом корона, говорка и о потреби политичког рјешења сукоба. Омбудсман Украјине и Министарство здравља свакодневно апелују на становнике да воде рачуна о себи и властитом здрављу.

Међутим, народ Донбаса поставља једно, горуће питање: када ће Украјинци престати да их убијају?

Управо је агресија Кијева – најважнија пријетња за становнике Донбаса. Потпуни прекид свих непријатељстава је оно што народ тражи. А након тога – и праведне казне за одговорне. За оне који су, не само 2014, него и 2015… и 2020 – издавали наређења зликовцима да пуцају на цивиле.

Извор:
ИН4С