ЛУКАШЕНКО: КОРОНА ВИРУС-ТО ЈЕ САМО ПСИХОЗА!

lukasenko

Председник Белорусије препоручио суграђанима да се, уместо да размишљају о зарази, посвете пролећним пољопривредним радовима

(МИНСК – Белоруски председник Александар Лукашенко назвао је пандемију коронавируса Цовид-19 коју је прогласила Светска здравствена организација – психозом, рекавши да ће паника угрозити људе више од вируса. „Коронавирус је још једна психоза, која ће неким људима бити од користи, а другима штетити“, рекао је Лукашенко)

Са својим багателисањем корона вируса истрчало је досад мноштво научника и политичара у свету (па и код нас) али таквих је бивало све мање са ширењем пандемије. Сада је изгледа, како јавља АФП, остао само један шеф државе који то чини – Александар Лукашенко, председник Белорусије.

За Лукашенка, чињеница да је Светска здравствена организација прогласила пандемију „не значи баш ништа. Не сматрам корона вирус ни за шта друго него за психозу“, изјавио је он, како преноси национална агенција БелТА, на јучерашњој проширеној седници владе. „А таквих ствари преживели смо досад много и знамо како је то завршило“.

Он је препоручио суграђанима да се, уместо да размишљају о зарази, посвете пролећним пољопривредним радовима.

„Људи раде на тракторима, нико од њих не говори о вирусу. Трактор и поље излечиче свакога“, рекао је он.

У Белорусији се и даље играју хокејашке утакмице и добро су посећене. Пре неки дан почела је и пролећна сезоне фудбалске лиге.

У овој земљи је досад регистровано 86 заражених од корона вируса (29 их је излечено). Постоје, ипак, гласови у јавности који већ неколико дана притискају владу да коначно нешто предузме…

Извор:
БАЛКАН МАГАЗИН