Српски пјесник Славко Перошевић: Избрисан ми је налог на фејсбуку због Мираша

Епском пјеснику Славку Перошевићу избрисан је профил на Фејсбуку, а преко публицисте Јована Маркуша на друтвеној мрежи је послао обавештење, истичући да је блокада услиједила након што је написао пјесме о Мирашу Дедеићу и на тај начин постао мета „организованих напада и својеврсне хајке од стране његових присталица“.

-Пошто су видјели да ме њихове бројне увреде и пријетње нијесу уплашиле кренули су на организовано пријављивање мојих објава на фејсбуку за говор мржње. Наиме њихов профил Комитски покрет – зеленаши уз бројне увреде , позвао је све своје присталице да ме организовано пријављују фејсбуку и на тај начин униште све моје профиле у чему су за сад и успјели. После обављивања пјесме „Писмо из петњице-Радовану Караџићу“, прво сам блокиран на три дана уз брисање једно десетак пјесама а онда и трајно избрисан и избачен са фејсбука.

То њихово пријављивање и Фејсбук цензуру примио бих као највећа одликовања на мојим грудима да ми није жао великог броја искованих пријатељстава и огромног рада који сам уложио опјевавајући пале српске хероје и велике неправде, које је задњих деценија преживио наш народ. На именованом профилу јавно су истакли моју слику и уз бројне увреде хвале се успјехом који су постигли. Ово није , драга браћо и сестре само напад на мене лично, да јесте све би било ласно и безначајно. Ово је оркестрирани напад на мој рад и звање српског епског и народног пјесника, напад на слободно изнесену мисао свих часних и много пута унижених Срба и поштених Црногораца.

Епска и народна родуљубива поезија није настала са фејсбуком и Мирашем и са њима се на срећу неће ни завршити. Овим нападима и брисањима учинили су ми велику част сврставајући ме међу своје најогорченије противнике али су нас бар засад ускратили за дивно и искрено дружење. Замолио бих све оне који су у могућнусти да у моје име подијеле ову објаву како би сви моји пријатељи и читаоци сазнали праву истину.

Замолио бих и све оне који су у могућности изразе протест урђивачкој служби фејсбука поводом ове срамне одлуке. И ово обраћање бих себи за утјеху, завршио са Његошевим стиховима: „Ти ћеш нови пушку набавити а у руке Мадушића Вука, свака пушка биће убојита“, поручио је Перошевић

Извор: ИН4С