ПРИВЕДЕНА ЗБОГ ТЕКСТА „Нипошто не одајем изворе!“

Policija_interventna_

Новинарка портала Нова.рс и чланица Управног одбора Независног друштва новинара Војводине Ана Лалић, по коју је у среду увечедошла полиција, изјавила је да „ни по коју цену“ неће одати своје изворе за текста на порталу на ком ради, који су јој анонимно говорили о лошем стању у Клиничком центру Војводине у току пандемије заразне болести Цовид-19.

– Можете претити и народном милицијом и тужилаштвом, ја своје изворе никоме, ни по коју цену одати нећу, јер, за разлику од вас, ја бринем о њиховим животима и судбинама – написала је Ана Лалић.

Навела је да се слаже са КЦВ-ом када кажу да им је углед нарушен, али је додала да им је углед нарушен не њеним писањем, већ њиховим „срамотним третманом сопствених радника“.

– Углед вам јесте нарушен тиме што, уместо да заштитите сопствену професију од политикантства, подржавате и учествујете у лицемерју и властодржачкој замени теза да су грађани криви што имамо најмањи број заражених у региону, а највише преминуих. Углед вам је нарушен зато што не стојите иза својих диплома и не кажете оно што и већина ваших колега из целе Европе: ‘У проблему смо. Немамо заштитних средстава. Немамо довољно медицинских радника. Треба нам помоћ – навела је Ана Лалић.

Додала је да им је углед „урушен учествовањем у фарси којом нас убеђују да су нам болнице најбоље опремљене у региону, док вам у тим истим болницама малтер пада по главама, на којима нема заштитних капа“.

– Изгубили сте углед већ оног момента када сте прећутали Вучићеву изјаву: ‘Предузели смо све мере на време’ и допустили да вам заражени људи данима шетају по ходницима и преклињу да их неко тестира. И бесповратно сте га дотукли ћутањем на чињеницу да ће вашим запосленима бити смањене плате зато што су држали своје заклетве и радили свој посао, а сада се налазе у карантину. И још једна ствар: никог у јавности није узнемирио мој текст, јер ови ‘непослушни и неодговорни’ грађани врло добро знају какви су услови у српском здравству били и пре короне – написала је Ана Лалић.

На крају је додала да се „у старту“ одриче „сва три оброка у притвору“.

Извор:
ДИРЕКТНО