Павел Тихомиров: Генерална проба претварања свих нас у покорно стадо

pavel-tihomirov

Шести учесник нашег трећег виртуалног округлог стола „Бити далеCOVID-19“ је заменик уредника „Руске народне линије“ Павел Тихомиров

Реч је о сили која се крије иза свега овога, која неумољиво припрема тренутак када ће се читаво човечанство добровољно потчинити власти Великог Лажљивца

Свака оваква криза има неколико нивоа. Већ су многи економисти, све са таблицама и схемама, показали да се дешава радикално преуређење глобалног финансијско-економског система. Ко има користи од тога, не знамо, па ми не пада на памет да грдим некакве условне, митске „Американце“, јер су и они – исте такве жртве закулисне власти као и они који у читавом свету, страдају од казнених експедиција САД.

Сада то није важно.

Важно је нешто сасвим друго.

Пред нашим очима се дешава тестирање човечанства на отпорност према манипулацијама.

У питању је генерална проба претварања свих нас у покорно стадо.

И у овом случају није реч о „Британцима“, „масонима“, па чак ни о „Ротшилдима – Рокфелерима“.

Реч је о оној сили која се крије иза свега овога, која неумољиво припрема тренутак када ће се читаво човечанство (са микроскопски малим изузецима) добровољно потчинити власти Великог Лажљивца.

Сада је та сила остварила уверљив резултат.

Никад, током читаве историје Европе, није престајао одлазак у храмове. (Узмимо, у овом случају, као „радну хипотезу“, да је Господ, кроз Свете Дарове, Себе даровао и искреним верницима инославних.)

Она „сила“, која је покренула неке људе да искористе вирус као детонатор психо-епидемије (као решења за њихове текуће политичке и финансијско-економске задатке), била је ђаволски прорачуната. Људи се нису поделили само узајамно, људи су отргнути од Спаситеља. Лишени су Свете Тајне Причешћа.

И ту су се наши православни епископи (не сви, али, авај, наши у Москви, који су решили да причесну кашичицу дезинфикују после сваког причасника) показали у не баш најбољем светлу. Паника и жеља да се угоди неверујућем, антихришћанском свету довела је до заиста богохулних појава, које показују да православни, наводно, ни не верују да у Светим Даровима обитава сами Господ. И да средишњу Свету Тајну схватају као нека протестантска секта, доживљавајући је као пуку „комеморацију“.

И ако је Црква повила главу сада, плашећи се да не раздражи „јавно мњење“, које дириговано сеје панику због јој једног од многобројних врста грипа, шта ће се десити кад дође час да се на људе обруши права куга? Управо та реакција руководилаца нашег црквеног апарата јесте једна од најжалоснијих појава у овом историјском часу.

Извор:
СТАЊЕ СТВАРИ