Италијански званичник открио: То што пишу о смрти од коронавируса у Италији је обична лаж – ОВО ЈЕ ИСТИНА …

lekar

Корона вирус је за веома мали проценат људи који су преминули у Италији стварни узрок смрти, рекао је за италијански часопис „Ла Република“ научни саветник у Министарству здравља Италије, Валтер Рићиарди.

Професор Рићиарди апеловао је да би узбуна и ванредно стање у Италији због короне вируса морали да се ставе на право место.

Не треба да потцењујемо овај вирус, али би требало да у односу на болест коју корона изазива, имамо другачији приступ. Од 100 особа које се заразе корона вирусом, 80 њих оздрави спонтано, док 15 одсто оболелих има озбиљније проблеме за хоспитализацију, а пет одсто тешке проблеме – изјавио је Рићиарди.

Он наглашава да је само код малог броја пацијената – око 12 одсто корона био једини узрок смрти, а да су код већине то биле друге патологије које су биле у току, док је корона била додатни окидач.

Рићиарди је и раније изјављивао да се у Италији сви који су смештени у болнице збого корона вируса воде као жртве тог вируса иако 88 одсто пацијената премине због других болести које су имали.

– Желим да запамтите да људи умиру углавном са корона вирусом, а не због корона вируса – закључио је саветник.

Извор:
WEBTRIBUNE