Вулин: Спроводићу политику Владе Србије

aca_vulinБЕОГРАД – Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин саопштио је данас да ће поново обављати ту функцију и да ће спроводити политику Владе Србије водећи рачуна о ономе што мисле Срби из јужне српске покрајине.

Вулин је на конференцији за новинаре у Влади Србије рекао да је његов лични став према бриселском споразуму остао исти, али да ће поново обављати функцију директора Канцеларије за КиМ на захтев Срба са Косова, на јавни захтев председника општина са севера , али и са југа покрајине, као и првог потпредседника владе Александра Вучића.

Он је на питање како ће сада примењивати бриселски споразум када је био против његовог потписивања, Вулин је рекао да и ЕУ постоје посланици и државници који су евроскептични и да је добро да онај који има примедбе води рачуна о спровођењу тог споразума да би се узбегло све лоше што би евентуално могло да наступи.
„Биће пуно замки и препрека, а на нама је да их избегнемо“, рекао је Вулин на првој конференцији за новинаре након што је влада у недељу одбила његову оставку и додао да ће можда он боље да уочи те замке.

Вулин је рекао и да ће се наставити са финансирањем на Косову и да ниједно радно место неће бити угашено.

ТАНЈУГ