Део затвореника у Србији одлучио да се одрекне једног оброка у корист најсиромашнијих пензионера и других социјално угрожених

CZ

Готово 4.300 осуђеника из четири затвора у Србији одлучило је да се одрекне једног оброка у корист најсиромашнијих пензионера и другог социјално најугроженијег дела становништва како би пружили подршку друштву у ванредним околностима због коронавируса, саопштено је у четвртак.

Како се наводи у саопштењу Министарства правде, реч је о 4.280 осуђеника из затвора у Сремској Митровици, Нишу, Пожаревцу и Новом Саду.

„Идеја да се одрекну такозваног сувог оброка који добијају недељом уместо вечере, потекла је од самих осуђеника јер на овај начин желе да помогну најсиромашнијим грађанима. Ови заводи ће у договору са градским кризним штабовима учествовати у формирању пакета који ће се даље дистрибуирати онима којима је у овом тренутку помоћ и најпотребнија“, наводи се у саопштењу.

Такође се подсећа да су жене из затвора у Пожаревцу, Сремској Митровици и Нишу још 12. марта у кројачким погонима почели да шију заштитне маске за лице за своје и потребе система извршења кривичних санкција.

Извор:
НСПМ