УПЖ „Авенија“ из Лапљег Села на Косову и Метохији бесплатно шије маске за одбрану од корона вируса


Надица Јоргић бесплатно шије заштитне маске

Удружење пословних жена из Лапљег Села код Грачанице на Косову и Метохији покренуло је хуманитарну акцију шивења заштитних маски за одбрану од корона вируса.

-Једна од највреднијих жена из овог Удружења, Надица Јоргић, кренула је да шије маске за одбрану од корона вируса. За само три дана сашила је преко 80 заштитних маски за чланове своје породице, комшије и друге суграћане, рекла нам је Гордана Ђорић, председница УПЖ „Авенија“.


Надица Јоргић из Преоца код Грачанце

– Наша чланица Надица Јоргић из Преоца бесплатно шије заштитне маске за наше суграђане. Маске израђује од веома квалитетног дебљег памучног платна, за сада од куће јер је тако најбезбедније, каже Гордана Ђорић.

–Шијем дан и ноћ. Велика је потражња. Поред маски које сам сашила за своју породицу, комшије и родбину, радим и маске за сва она лица која су запослена и која имају директан контакт са инфициранима од вируса корона. Кренула сам да шијем за Амбуланту у Преоцу, Хитну помоћ, Хирургију, особље које ради у продавницама на каси и све друге наручиоце, рекла је Надица Јоргић, за „Јединство“. Надица се шивењем се бави десет година од када је ушла у УПЖ „Авенија“.

У току двадесетогодишњег рада „Авеније“ чланице овог удружења су безброј пута показале хуманост, солидарности и велику храброст онда кад је то требало и увек биле уз свој народ. Тако је и овог пута.

Ауторка: Славица Ђукић

Извор: Магацин