ОВО ЈЕ ЕУ СОЛИДАРНОСТ НА ДЕЛУ: 9 чланица забранило РУСКОМ АВИОНУ прелет до Италије, летео хиљадама километара дуже!

rusi avion

Италија свакодневно бележи црне билансе, а многе земље су јој понудиле помоћ, међу њима и Русија. Међутим, ЕУ није дозволила, тачније чак девет чланица, није допустило лет руског хуманитарног авиона, који је некако успео да достави помоћ.

Понашање појединих чланица ЕУ које нису дозволиле прелет руског авиона са помоћи дигао је на ноге Апенинско полуострво, а посебно кориснике друштвених мрежа, који не могу да схвате такво понашање!

Они пишу да су оправдања ако су само испоштовани протоколи недопустива, као и да би ти протоколи у оваквим ситацијама требало да буду суспрендовани.

У коментарима Италијана се иде толико далеко да се тражи иступање из ЕУ.

Подсетимо, у кризи која је изазвана пандемијом вирусом корона, а која је посебно погодила Италију, чини се да је изостала солидарност Европске уније са том земљом, док су им у помоћ у овом тешком времену највише притекли Кинези и Руси.

Москва је у Италију послала чак осам тимова војних виролога и лекара, као и медицинску опрему и дезинфикационе системе.

То су препознали и италијански грађани, па су на друштвеним мрежама освануле фотографије на којима се види да градани Италије скидају заставу Европске уније, а уместо ње подижу заставу Кине.

Италијани су тиме, на неки начин, изразили свој став према ЕУ и истовремено исказали поштовање према Кини.

Кина је Италији послала велику помоћ у виду медицинске опреме и апарата у циљу сузбијања епидемије корона вируса, али и своје стручњаке.

Како је раније писано у медијима, Кина је Италији послала два милиона маски, око 10.000 респиратора, као и 20.000 заштитних одела…

Извор:
КУРИР