Осам посланика упутило захтев за седницу Народне скупштине: Вратити Србију у уставни оквир

skupstina srb

Народни посланици Саша Радуловић, Бранка Стаменковић, Војин Биљић, Ђорђе Вукадиновић, Миладин Шеварлић, Срђан Ного, Зоран Радојчић и Александра Чабраја предали су данас захтев председници Народне скупштине да хитно и без одлагања закаже седницу Народне скупштине, како би се, наводе посланици, Република Србија вратила у уставне оквире.

Како су навели у саопштењу, посланици захтевају да у складу са чланом 200. ст. 8. и 9. Народна скупштина потврди или одбаци противуставно донешену одлуку о проглашењу ванредног стања и одлуке о мерама одступања од људских и мањинских права.

“Захтев је и јавно и директно понуђен на потписивање свим народним посланицима, како власти тако и опозиције. Неки су директно одбили уз образложење да није време, док је већина народних посланика захтев само игнорисала”, наводи се у саопштењу.

Додаје се и да су народни посланици који су потписали овај захтев, упозорили председницу Народне скупштине да је то њена уставна обавеза коју би морала испунити, напомињући да је народ Србије могуће заштитити од вируса и без кршења Устава.

Извор:
НСПМ