Докторка лечила људе од короне, на крају и сама умрла

Погледај слику на Твитеру

Коронавирус је направио катастрофу у целом свету. Овим вирусом је заражено више од 200.000 људи, битку са њим није издржало око 9.000 особа, међу којима је и иранска докторка Ширин Рухани, која ће због доприноса борби против короне бити вечно упамћена.

Јуче је обелодањено да је у Италији 17 медицинских радника изгубило живот у борби против короне, а животну битку је изгубила и поменута иранска докторка, чији допринос никада неће бити заборављен.

Јер, Иран је, поред Кине и Италије, била земља која је највише погођена короном. Грађани се нису придржавали упутстава, због чега су доктори највише били на удару. Ширин Рухани је дала последњи атом снаге како би излечила што већи број људи, услед недовољног броја здравствених радника била је приморана да константно буде у болници и лечила је људе све док и сама није издахнула.

Због такве њене борбе сународници храбре докторке јој „скидају капу“ и истичу да је никада неће заборавити. Али, нису они једини који су јој захвални, већ се за њену борбу чуло изван граница Ирана. И коментари су идентични.

– Капа доле за иранску докторку Ширин Рухани, која је преминула од коронавируса. Због недостатка медицинских радника, лечила је пацијенте до последњег даха. Погледајте ближе, она је такође на терапији док је лечила људе. Увек ћемо те памтити, Ширин! Почивај у миру – навео је на Твитеру Зафаср Абас, индијски новинар.

Извор: Директно