ЈУНАК Зрењанинац спасао девојчицу од утапања

У јеку прича о коронавирусу, једна потпуно другачија. Шеснаестогодишњи Марко Антић из Зрењанина од утапања је спасао седмогодишњу девојчицу и њеног ујака.

Mladi Zrenjaninac FOTO: Printscreen

Марко каже да је одлуку да скочи у хладан и набујао Бегеј донео у делићу секунде када је видео да је са ограде моста у реку прво пала седмогодишња девојчица, а за њом скочио и њен ујак.

– Прво што сам урадио, сишао сам до обале скинуо се и брзо скочио за њима. Река их је одвукла две стотине метара. Помагао сам човеку да девојчицу изнесе на обалу. Када смо је изнели девојка нажалост није дисала, тај први минут је био страшан. Окренуо сам је на страну и погледао да ли има пулс, сва срећа ту је био пулс и временом је почела да дише – објашњава Марко Антић из Зрењанина

У тренутку спасавања са Марком је поред реке била и његова другарица Катарина.

– Од свог тог ужаса сам била у шоку и нисам знала како да реагујем, али сам била довољно присебна да позовем хитну помоћ. Нисам могла ни броја да се сетим у том тренутку колико је било ужасно. Међутим Хитна помоћ је стигла за свега пар минута једва сам успела локацију да објасним – рекла је Катарина.

Извор: Директно