Председниче, не вичите на нас, к’о бога Вас молимо

Aleksandar Vučić

Поштовани председниче свих грађана. Овим путем желимо да Вас се обратимо, добронамерно: Зашто вичете на нас? Чему Ваша галама у време ванредног стања односно полицијског часа? Ми Вас добро чујемо, иако вас често добро не разумемо…

Рекли сте да се не шири паника на друштвеним мрежама. Да ће се за то сносити законске последице. У потпуности подржавамо ову одлуку. Али Вас молимо једну ствар. Свако Ваше обраћање на ванредним конференцијама, многима, нарочито старијим суграђанима изазива страх и панику. Зашто вичете на нас?

Ваша појава и функција коју обављате би требало да улива поверење и утиче стимулативно и умирујуће на грађане Србије. Бојимо се да изазивате контраефекат. У праву сте када кажете да има грађана који се не понашају одговорно и савесно. Велика већина грађана осуђује такво понашање безрезервно.

Молили бисмо да и члановима Владе упутите овакву молбу. На њих би можда прво требало да вичете. Рецимо, Игор Бечић. Кажете нама грађанима да не паничимо, да не правимо залихе, да свега има. Погледајте ову фотографију председника Одбора за контролу служби безбедности.

Други пример. Председница скупштине Маја Гојковић. Апелујете на грађане да не иду по кафићима, а управо она даје негативан пример. Прилажемо фотографију. Ако је то пре епидемије, онда се извињавамо и Вама и Маји Гојковић.

Но, сопственим примером, представници Владе би морали бити пример грађанима.

Али да Вас подсетимо. На почетку ове већ сад епидемије, прво су нас уверавали да је ово најсмешнији вирус који постоји само на Фејсбооку.

Но, то сада није важно. Подржавамо борбу лекара, војске, полиције и волонтера. Кажете, треба сви да будемо јединствени као никада до сада. Чему онда етикетирање политичких неистомишљеника, подсмех новинарима са „америчке телевизије“. Ситуација у којој се налазимо би морала све нас да натера да превазиђемо политичка, страначка неслагања. Будите Ви пример за то. Да превазиђемо ову кризу, биће времена за кампање, критике на рачун једних или других.

Кажете да су грађани из иностранства долетели јер је овде лечење „џабе“. Мислимо да на овај начин таргетирате те наше грађане и изазивате друге на осуду истих. Верујем да је велика већина напустила земљу боравка услед губитка посла. И њима треба помоћи. Не само да их се сетимо када нам треба њихов новац за инвестиције или девизне дознаке за чланове своје породице који живе у Србији.

И за крај, још једном: НЕ ВИЧИТЕ НА НАС!

Извор:
ДИРЕКТНО