Паника на административним прелазима са КиМ: И Србе хоће да шаљу у Приштину у карантин

prelaz

Паника на прелазу Јариње наступила је око 11 сати, када је косовска полиција саопштила људима са севера Космета, а који су били у Рашки и другим местима, да ће бити спроведени у карантин

ВЕЋИНА Срба који су се јуче затекли на административном прелазу Јариње са КиМ вратила се у централну Србију. Тако су одлучили јер су приштинске власти увеле нови меру, на коју су претходних дана упозоравали – сви путници се аутоматски упућују у карантин, и то у Приштину. За изолацију људи који улазе на простор КиМ одређени су студентски домови, у којима се проводи најмање 14 дана. Паника на прелазу Јариње наступила је око 11 сати, када је косовска полиција саопштила људима са севера Космета, а који су били у Рашки и другим местима, да ће бити спроведени у карантин.

Оштрије мере на административним прелазима примењују се већ недељу дана. Тако је најпре примењено правило да могу да пређу само они са косовским личним картама и надгледани су само „сумњиви случајеви“. Они са високом температуром прослеђивани су у кућну изолацију. Сада ће сви морати у – карантин.

Извор:
НОВОСТИ