Послали поруку са Фундине: Кучи тијелима и бакљама направили крст дугачак 100 метара! (ВИДЕО и ФОТО)

Вјерни народ Куча је још једном, на дјелу, показао, како се бране светиње на културан и цивилизован начин. На Фундини, гдје се десила једна од највећих битака у историји Црне Горе, Кучи су, прије десетак дана, својим тијелима и бакљама, направили крст дугачак око 100 метара.

Иначе, снимак се налазио на интернету већ више од недељу дана. Наша редакција га је јуче пронашла на интернету и објавила.

С обзиром да је овај перформанс урађен прије десетак дана, јер је снимак на интернету већ извјесмо вријеме, тиме није прекршена одлука Владе о забрани окупљања, јер се све дешавало много прије тога.

 На тај несвакидашњи начин, жељели су да свијету пошаљу поруку да је за њих одбрана светиња најсветији циљ. А уједно, показали су слогу и заједништво у овим тешким временима.

Подсјетимо, прва дужа литија за одбрану светиња кренула је са Орљева. Након тога, Кучи су организовали још двије литије, а планирана је била литија и са Фундине, али је одложена, због посебних мјера које су уведене због коронавируса.

Извор: Борба