Косовска Митровица и север КиМ Корона у слици и речи

Za uspomenu sa maskom

Текст и фото : Зоран Влашковић

Преостали Срби у јужној српској покрајини су схавтили озбиљно ситуацију у вези светске пандемије корона вируса. У српским срединама на Косову и Метохији, где живи око 120.000 Срба.  До  20. марта није било случајева оболелих од  корона вируса.

На другој страни Приштина је објавила да је код Албанаца, до 20. марта, евидентиран 21 случај заражених од корона вируса

Први случајеви инфекције корона вирусом  на Косову откривени су у петак, 13. марта,  у општинама Клина и Витина, после тога у суботу, 14. марта,  су откривена три нова случаја, од којих су два била чланови породице зараженог у Витини, и један нови случај у Малишеву. Општине Клина, Витина и Малишево су стављене у карантин.

На главном градском мосту на Ибру у Косовској Митровици стално дежурају два мања оклопна возила италијанских карабињера који не носе маске. Кажу да  имају маске и рукавице у возилима али их не носе.

Sa i bez maski Privikavanje na maske j Pravilno ostojanje u redu u apoteku Pranje ulica u Kosovskoj Mitrovici Na ulazu na KiM svakom se meri temperatura. Na prelazu Jarinje Na prelazu Jarinje kod Leposavica Mnogi su sa maskama u gradu, maske su pouzdana zastita Karabinjeri su stalno na mostu i bez maski Karabinjeri na mostu bez maski, 19. maara Karabinjeri bez maski na mostu na Ibru Biciklista je izbiljno shavtio pandemiju