Дачић: Кфор остаје гарант безбедности Срба у КиМ?

SRBIJA NATO PARLAMENTARCI DA?I?БЕОГРАД – Председник Владе Србије Ивица Дачић истакао је у данашњем разговору са члановима делегације Парламентарне скупштине НАТО-а да да међународна мировна мисија на Косову и Метохији остаје гарант безбедности Срба у јужној покрајини.

Он је такође позвао чланове делегације Парламентарне Скупштине НАТО-а да у својим земљама објасне настојања Србије и да помогну да власти у њиховим државама помогну европски пут Србије.

Чланови делегације Парламентарне Скупштине НАТО-а су истакли да Србија, као једна од најважнијих држава на Балкану, гради мир и стабилност у региону и изразили уверење да ће Србија наставити путем европских интеграција и ускоро добити датум почетка преговора за чланство у Европској унији.

Србија инсистира на трајној стабилности у региону и на решавању свих отворених питања путем дијалога, рекао је Дачић, а саопштила владина Канцеларија за сарадњу с медијима.
„Влада Србије је покренула дијалог са привременим властима у Приштини како би се обезбедио трајни мир и опстанак српске заједнице на Косову и Метохији. Инсистирамо на одрживим решењима, у складу са Резолуцијом 1244 Уједињених нација, не нарушавајући потврђени принцип о статусној неутралности“, оценио је премијер.

ТАНЈУГ