Косово опасније за свет од Корона вируса и ISIS- a заједно!

c35ba-zoranvlaskovic-lid

Пише : Зоран Влашковић

Угледни професор са Унивезитета у Розенајму (Rosenheim) у Немачкој Волфанг Керхрер

Косово опасније за свет од  Корона вируса и  ISIS- a заједно !

– У историји држава и права није се догодило до сада да неко ко није држава, није чланица ОУН,  није члан ЕУ, а претендује  да тамо буде, а да се таква творевина, Косово, оглушује управо од ОУН, ЕУ, Вашингтона, Брисела, Париза и многих светских центара и да упорно одбија њихове захтеве  да укине таксе које су увели на робу из Србије и Босне и Херцеговине 21. новембра 2018. године. Уз то, сада таква творевина, Косово, поставља услов, невероватно, Европској Унији, тражећи од ње укидање виза за Косово, и да ће тек онда Приштина – Косово, сести за преговарачки сто у дијалогу за Београдом. Тако одметнуто Косово, а управо створено од Запада, данас је опасније за свет, поготово Европу, ону Европу која је тековина људских права, од нове пошасти корона вируса и ISIS – а заједно. – каже угледни професор међународног права са Универзитета у Розенхајму (Rosenheim)  у Немачкој  Волфанг  Керхрер.

Он каже да такво оглушавање Косова од  демократских, цивилизацијских и међународних норми, међународних споразума и аката је својеврсни преседан који само говори o томе  да  апсолутно никаква права на Косову неће добити нико осим Албанаца и да су илузије да је Косово демократско друштво.

Професор Волфанг Керхрер се пита, кад овакво Косово не жели да слуша савете никога у свету, чак ни Америке, чему то онда могу да се надају Срби и друго неалбанско становништво на Косову који поодавно нису ни грађани другог реда на Косову.

– Косово је уистину опасна творевина за Европу  и кад се зна да је  са Косова било више од 380 албанскких терориста  у ISIS – у, у Сирији и Ираку,  да их је тамо погинуло 78 , па  зар се може говорити о демократској творевини Косово, уз то и кад се зна, да све земље Запада и Америка  имају амбасаде у Приштини   и да су ти терористи отишли тамо  газећи управо  поред тих западних амбасада на пут   до Ирака и Сирије.

– Намеће се питање како демократизовати Косово, које није ни у ОУН ни ЕУ ….. а које  нецивилизацијски и недемократски  не жели да сарађује са светом, и то оним светом, који га је створио! Због чега овакво Косово не жели да слуша ни Вашингтон ни Брисел,  уз то још,  сада  постављајући  услове, па коме, па Евроској Унији, условљавајући је да ће Приштина сести за сто у дијалогу са Београду само ако ЕУ укине визе грађанима Косова !? – пита се Волфанг  Керхрер.

– Кључ решења је ипак у Европи, која гвоздееном демократијом треба натерати Косово, али и себе, да буде уређено друштво. Пре свега Запад треба да преиспита  како је могуће да успоставља илегално амбасаде у Приштини, због тога што статус Косова није решен, што је изнад свега  ту Р -1244 ОУН СБ. Запад је силом, кршењем међународног права и докумената, створио врућ кромпур – Косово.  – закључује на крају професор Керхрер.