Мердаре ЗАТВОРЕНО, улаз само уз косовска документа: Запосленима у ТВ Мост онемогућен улаз на КиМ

merdare-

Грађанима који имају косовска документа, уз додатне мере контроле, дозвољен је улазак из централне Србије под условом да буду у самоизолацији 15 дана.

Прелаз Мердаре је од данас затворен, а на КиМ могу само грађани са косовским документима, уз услов да буду у самоизолацији од 15 дана, преноси Косово онлине.

Како је наведено, на Мердару нема већих задржавања и примењују се мере косовске владе о контроли и прегледу возила и путника у циљу заштите од ширења коронавируса, како оних који излазе, али и оних који улазе на КиМ.

Грађанима који имају косовска документа, уз додатне мере контроле, дозвољен је улазак из централне Србије под условом да буду у самоизолацији 15 дана.

Иначе, специјални лекарски тимови у белим заштитним оделима, маскама и рукавицама обављају контролу сваког возила које улази и излази са територије КиМ.

Контрола личних документа, за разлику од раније, обавља се тако што су путници аутобуса у обавези да изађу из возила и предају полицајцу лична документа која се потом евидентирају.

Медицински тимови сваком од путника мере телесну температуру, уз упутство да ће из колоне бити издвојена свака особа код које се уочи повишена температура.

Владина одлука о затварању свих кафића и угоститељских објеката, сточних пијаца и осталих места где је могућа већа фреквенција људи на једном месту, такође, се поштује.

На путу између Мердара и Приштине репортери Косово онлајна нису уочили рад ни једног кафића, ресторана или мотела осим оних који раде на бензинским пумпама.

Колоне аутомобила, дуге око километар у којима грађани стрпљиво чекају у реду испред појединих хипермаркета, како би се снабдели животним намирницама, видљиве су на улазу у Подујево.

ЗАПОСЛЕНИМА У ТВ МОСТ ОНЕМОГУЋЕН УЛАЗ НА КОСОВО

Због мера које је Приштина предузела у циљу заштите од ширења корона вируса, запосленима у звечанској ТВ Мост, који су данас кренули на посао, био је онемогућен улаз на Косово на административном прелазу Мердаре јер немају косовска документа, јавила је ТВ Мост.

Како преноси Косово онлајн, они су јутрос око 6.00 редовном комби линијом Ниш – Северна Митровица, стигли на Мердаре, како би стигли на редован сменски рад који обављају као стално запослени у ТВ Мост у Звечану.

Радник на Мердару предочио је путницима да они који имају важећа косовска документа могу прећи уз услов подвргавања самоизолацији, уз документ о обавезивању на петнаестодневни кућни карантин.

Извор:
НОВОСТИ