Опленац: Хиљаде људи звиждало Дачићу и Николићу док су држали говор (видео)

oplenacПремијер Србије Ивица Дачић једва је успео да одржи говор испред цркве Светог Ђорђа на Опленцу, где су данас сахрањени посмртни остаци четворо чланова породице Карађорђевић, пошто му је окупљена маса од неколико хиљада грађана све време говора звиждала.

После полагања посмртних остатака у крипту и помена, на степеништву цркве говор је после патријарха Иринеја и престолонаследника Александра Карађорђевића, покушао да одржи и премијер Србије, али га је маса окупљених грађана у томе упорно спречавала, узвицима и звиждуцима.

Дачић је апеловао на национално јединство и помирење.

– Овим је залепљен последњи део мозаика који говори о историји нашег народа и државе. Прошлост се не може изменити, али грешке се данас исправљају. Зато је важно да српски народ у будућности буде јединствен, да не прави грешке.Идеологија је много, а Србија је једна – рекао је премијер, обраћајући се градјанима испред задужбине породице Карађорђевић.

Он је истакао да је и његово присуство сахрани допринос националном помирењу између оних који су у прошлости били на једној или другој страни.

Због бурне реакције окупљених, како јавља репортер “Блица”, Дачић је био видно потресен, а чак му је и глас у пар наврата задрхтао.

После премијера се народу обратио председник Србије Томислав Николић, ког присутни такође нису дочекали с одушевљењем. Наставили су да звижде и негодују, али је Николић на крају ипак успео да их умири.

Престолонаследнику узвикивали: “Живео краљ!”

Премијер Србије Ивица Дачић и председник Томислав Николић говорили су испред цркве на Опленцу после престолонаследника Александра Карађорђевића, чији су говор окупљени прихватили с одушевљењем. Док им се престолонаследник обраћао, грађани су узвикивали: “Живео краљ” и “Хоћемо краља”, поздрављајући сваку његову реченицу громогласним аплаузом.

БЛИЦ