Србин из Грачанице добио позив да игра за „репрезентацију Косова“!?

илија-ивић-грачаница-косово-издајник

Млади фудбалер Илија Ивић добио је позив у репрезентацију такозваног Косова, преносе локални медији. Ивић има само 17 година, игра на позицији штопера, а недавно је потписао први професионални уговор са албанским Фљамуртаријем.

Момак рођен у Приштини одмах је добио и позив за У19 „селекцију Косова“ и био би први фудбалер српског порекла у некој селекцији ове „репрезентације“.

– Срећан сам што ћу играти за први тим. Такође, позив у „репрезентацију“ много ми значи, јер то је показатељ да неко цени моје квалитете. Даје ми мотив за даљи напредак – казао је недавно Ивић за албанске медије.

Ово није први пут да је Илија Ивић добио позив од репрезентације Косова. Претходни је одбио. Сада каже да жели да се концентрише на клупске обавезе, али да ће у будућности извесно прихватити позив.

Да подсетимо, Ивић је родом из Грачанице и последње три године путује у Приштину, где тренира за Фљамуртари. Он је са приштинским клубом у јануару био на припремама у Турској.

Коментар Магацин-а: Док са једне стране имамо пример у Црној гори где појединци истичу (и по цену егзистенције) припадност вери и нацији, као нпр. официр црногорске војске Здравко Касалица, на другој страни имамо пример овог момка, фудбалера. Илија је рекао да ће „у будућности извесно прихватити позив„.

Осврни се момче око себе, свуда имаш пепео и рушевине које су над твојим народом и светињама починили баш они који су на погрому створили и репрезентацији коју ћеш „у будућности извесно прихватити“. Твоји потенцијални „навијачи“ ионако већ негодују, не желе те, мрзе те јер си Србин. Што да те воле,  јер ако издаш своје, једног дана ћеш и њих.

Извор:
МАГАЦИН