Владимир Путин: Док сам ja председник државе, у Русији се родитељи неће звати „родитељ 1“ и „родитељ 2“ – већ мама и тата; Брак је могућ једино између мушкарца и жене

Председник Русије Владимир Путин рекао је на састанку са члановима радне групе која припрема измене устава да све док он буде председник државе у Русији се родитељи неће звати родитељ 1 и родитељ 2, већ мама и тата.

Путин је поздравио предлог да у Устав буде уведена ставка о подршци породици, али је нагласио да се мора размислити о формулацији.

Посланица Олга Баталина предложила је на састанку да се у устав унесу и овлашћења влади за подршку, јачање и заштиту породице и традиционалних породичних вредности.

Треба прецизирати неке ствари, рекао је Путин на састанку.

„Брак је заједница мушкарца и жене, а с породицом је мало другачије. Идеја је исправна и треба је подржати, само треба размислити о формулацијама“, казао је Путин.

Председник Русије је упозорио да приликом дефинисања брака треба водити рачуна о породицама самохрањих родитеља, како не би била угрожена њихова права, а још једном је поновио да никако не подржава могућност да хомосексуални парови склапају бракове и буду родитељи, пренео је АП.

Извор: Фонет