Београд и Приштина ставили потпис, обнавља се ЖЕЛЕЗНИЧКА ВЕЗА; Председник: Саобраћајне везе огромна помоћ за Србе на КиМ

voz-tanjug_

Документ је потписан у оквиру Минхенске безбедносне конференције

У Минхену је у четвртак потписано Писмо о намерама за обнову желелезничког саобраћаја између Београда и Приштине, у присуству председника Србије Александра Вучића, специјалног изасланика председника САД Ричарда Гренела и председника косовских привремених институција Хашима Тачија.

У име Београда Писмо је потписао директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Документ је потписан у оквиру Минхенске безбедносне конференције.

Писмо о намерама за обнову авиосаобраћаја између Београда и Приштине потписано је 20. јануара у Берлину, са компанијом „Луфтханза“.

ВУЧИЋ: САОБРАЋАЈНЕ ВЕЗЕ ОГРОМНА ПОМОЋ ЗА СРБЕ НА КИМ

Упостављање железничке линије Београд – Приштина и завршетак аутопута између та два града значиће огромну помоћ за српски народ на КиМ, изјавио је данас у Минхену председник Србије Александар Вучић.

„Ово је (железница) огромна подрска за наш народ на КиМ и помоћ, као и када будемо имали аутопут до Приштине“, истакао је Вуцић и додао да ће то бити од великог знацаја за Србије који живе у Грачаници, Косовском поморављу и Сиринићкој жупи“, рекао је Вучић новинарима.

Каже да је то одлично за Србију и српски народ и да ту нема никаквих проблема.

„Надам се да ћемо то спровести у дело и захвалан сам Трампу и Гренелу на томе“, нагласио је Вучић, који је данас присуствовао потписивања изјаве о намерама за успостављање железничке линије Београд – Приштина, као и за завршетак изградње аутопута Београд – Приштина.

Како је рекао, то је тек почетак да би се дошло до стварног споразума.

„Мислим да је то за нас од огромног значаја“, рекао је Вучић.

Извор:
НОВОСТИ