ОБЕЋАЊЕ, ЛУДОМ РАДОВАЊЕ Нелегалну кафану на Панчићевом врху нико не сме да пипне?

objekat

Неспорно је да је објекат нелегалан и биће срушен до последње цигле. Неће остати трунчица од њега. Показаће се владавина права. Ја верујем и не бих да ограничавам да ће бити за два месеца. Хајде да кажемо до краја године, али мислим много брже – рекао је Небојша Стефановић, министар полиције, у августу прошле године о нелегалном објекту на Панчићевом врху.

Међутим, упркос обећањима Стефановића, али и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић, то се још увек није догодило.

Наиме, корисник друштвене мреже Твитер обајвио је фотографију бесправног објекта на Панчићевом врху, а од рушења истог ни трага.

Снежана Митковић, инвеститорка објекта на Панчићевом врху почела је у октобру претходне године сама уклањање објекта. Размонтирана је кровна конструкција, склоњена је столарија на делу објекта и изнет намештај, али већи део објекта и даље је ту.

Како је писао Инсајдер , после решења о рушењу у Министарство је стигао захтев за легализацију у коме се наводи да је нелегални објекат постојао 2014. што није тачно. Због тог документа, који је у име инвеститорке Снежане Митковић доставила општина Брус, рушење бесправног објекта је одложено.

Убрзо након тога, Министарство грађевинарства је поднело кривичну пријаву против председника Општине Брус Милутина Јеличића због сумње да је починио кривично дело трговине утицајем и две кривичне пријаве против инвеститорке Снежане Митковић, због нелегалне градње и фалсификовања службених исправа.

Због истог случаја, и то због тога што је нелегалном објекту омогућио да користи воду и струју преко предузећа Скијалишта Србије Дејана Ћика, Министарство је поднело кривичну пријави и против директора овог предузећа.

Међутим, пријава је одбачена јер је тужилаштво одлучило да примени начело опортунитета и одустане од гоњења Дејана Ћика уз услов да у хуманитарне сврхе уплати 150.000 динара, писао је Инсајдер.

Подсетимо, објекат од 1.000 квадрата на Панчићевом врху изграђен је бесправно у заштићеној зони, националном парку, крајем 2017. године. Грађевинска инспекција Министарства грађевинарства реаговала је на бесправну градњу тек након интересовања јавности и медија, али радови на изградњи овог објекта нису стали ни након решења о рушењу које је Министарство грађевинарства издало 24. јануара 2018. године, већ је у вом објекту отворен и ресторан.

Због чега бесправни објекат на Панчићевом врху још увек није срушен, упркос обећањима надлежних, упитали смо Министарство унутрашњих послова и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, али до објављивања овог текста нисмо добили одговоре.

Да ли се бесправно саграђени објекат не руши да се не би ометали скијаши или је по среди нешто друго, засад није познато.

Извор:
ДИРЕКТНО