РАКОВИЋУ УЛИЦА, ХЕРОЈИМА ОТАЏБИНСКОГ РАТА СПОМЕНИК

jagodina konferenc
ГГ БУНТ – Права Јагодина одржала је данас конференцију за медије, а тема је била: Иницијатива за промену улице Живорада Костића у улицу Хероја Александра Аце Раковића. Иницијатива за подизање споменика херојима ратова од 1990.г. – 1999.г.
„Подсећамо јавност да су мештани насеља Стрелиште и НГ БУНТ прошле године у мају месецу на Стрелишту подигли споменик хероју са Паштрика Александру Аци Раковоћу, ово је једини споменик на територији Поморавља подигнут у част херојима са Паштрика. Приликом откривања споменика кренули смо са петицијом прикупљања потписа за преименовање улице Живорада Костића у улицу Хероја Александра Аце Раковића у којој је он живео. До сада смо прикупили 1270 потписа наших грађана и мештана Стрелишта и у наредним данима настављамо са овом акцијом.
Потписе грађана предаћемо у наредних месец дана комисији за именовање улица.
Јагодина је град који је дао велики број људи који су учествовали у ратовима од 1990. – 1999.г.и наша дужност је да се одужимо тим херојима који су дали живот за нашу отаџбину. Пошто институције то неће, наша ГГ БУНТ – Права Јагодина покренуће иницијативу након уласка у градски парламент да се подигне споменик свим херојима погинулим у ратовима деведесетих и то припадницима Министарства унутрашњих послова, Министарства одбране, резервистима и добровољцима. Подизање споменика је најмање што можемо да учинимо за те хероје који су нас бранили и које ће и наредна поколења памтити.“ Рекао је Душан Марковић, председник ГГ БУНТ – Права Јагодина.
Конференцији за медије присуствовала је и Даринка Раковић мајка хероја Александра Аце Раковића. „Подизање споменика мом сину, мени лично значи много, он је дао живот за ову земљу. Ваша иницијатива за именовање улице је јако хумана и том вашом иницијативом ви мог сина практично враћате у живот, јер ће и нараштаји који долазе знати за њега.“ Закључила је Даринка Раковић.