„Говоре о помирењу, а бирају терористу“: Генерал Владимир Лазаревић за „Новости“ о именовању Ћунија за министра одбране лажне државе Косово

general-Lazarevic_

Убијени војници су бранили државну границу, јер 1998. није било рата и то многи сада заборављају – наводи генерал Лазаревић

ИМЕНОВАЊЕ терористе Ћунија за министра одбране је покушај прикривања злодела. Морамо бити свесни да је та функција у ствари награђивање НАТО пешадије јер су сви догађаји који су уследили после 1998. године открили каква је била намера терориста и ко им је давао подршку. Лицемерно је говорити о помирењу ако осуђеног терористу именујете за министра, али ми не смемо заборавити шта су нам урадили. Сигуран сам да 80.000 припадника Приштинског корпуса то никада неће заборавити.

Ову одлучну поруку преко „Новости“ шаље генерал Владимир Лазаревић, који је у време агресије НАТО на СРЈ био начелник Штаба Приштинског корпуса. Он нема никаву дилему да су напади на нашу земљу из Албаније били међународни терористички акт.

– И УН су тај напад оцениле као терористички док су чланице НАТО заузеле став да се ништа озбиљније није десило. Терористи су приликом упада користили ручне бацаче и гранате и војска је морала адекватно да одговори и да сачува територијални интегритет. Убијени војници су бранили државну границу, јер 1998. није било рата и то многи сада заборављају – наводи генерал Лазаревић.

Извор:
НОВОСТИ