“Да ли у блаженом незнању или намерном извртању истине, Весић је у једно име спојио архитекту и градоначелника Београда Бранка Пешића. Рече и да би он данас био оптужен за сукоб интереса…”

beograd

Супруга београдског архитекте Бранка Пешића, Милена Пешић обратила се писмом јавности, које је објављено у листу Данас, у ком је реаговала на наводе заменика градоначелника Београда Горана Весића који се на једној телевизији са националном фреквенцијом осврнуо на градњу Палате Београд (“Београђанка”) коју је је пројектовао њен супруг.

Весић је, како је Пешић написала, дозволио себи низ произвољних тврдњи.

“После једночасовне донкихотовске борбе са аветима бившег режима, гостовање је завршио неумесним анегдотама о накадашњем градоначелнику Београда, Бранку Пешићу, рекавши успут да је он пројектовао ‘Београђанку’”, написала је Милена Пешић.

Она је додала и да је “у свом лежерном маниру, препричао како се једном градоначелник шамарима обрачунао са амбасадором стране земље, приписавши му, дивљења достојне, карактеристике уличног хулиганског понашања”.

“Да ли у блаженом незнању или намерном извртању истине, спојивши у једном име архитекте Бранка Пешића, аутора пројекта ‘Београђанке’ и Бранка Пешића, градоначелника у време градње ове палате, рече да би за такав посао извршилац данас био оптужен за ‘сукоб интереса’”, написала је она.

Милена Пешић је написала и да је Весић ово ТВ гостовање “зачинио” и “сведочењем бившег радника који му је, наводно, причао о аљкавом раду на градилишту које би било пуштено у пуни погон тек кад радник-осматрач види да се Бранко Пешић приближава. Тиме би ваљда требало повући паралелу са темпом радова које Весић данас изводи по Београду”.

Бранко Пешић (1922-1986), друштвено-политички радник, вршио је дужност председника Скупштине града Београда од 1964. до 1974. године.

Архитекта Бранко Пешић (1921-2006) је аутор, главни пројектант и вршилац пројектантског надзора на изградњи Палате Београд (“Београђанка”) грађене од 1969. до 1974. године.

Извор:
НЕДЕЉНИК