Ухапшен магистар из Никшића, жесток критичар црногорске власти: Притвор због објаве на Фејсбуку, инспектори га пресрели, па му направили преметачину по стану

Магистар економских наука и координатор покрета Алтернатива Веско Пејак ухапшен је у Никшићу. „Лисице“ на руке стављене су му јер је осумњичен за „изазивање панике и нереда“ у објави на Фејсбуку коментаришући актуелна дешавања у Црној Гори написао „Биће рата“, што је наводно изазвало узнемирење грађана. Основни државни тужилац Рајко Лопичич је након саслушања Пејаку одредио задржавање до 72 сата.

Веско Пејак ухапшен испред зграде у којој станује у Никшићу, док је са супругом Снежом намеравао до пође до стана. Међутим, изненада су се појавили полицијски инспектори који су му саопштили да је лишен слободе и да са њима мора да поће до Центра безбедности. Вест се брзо проширила градома па се испред зграде полиције врло брзо нашли новинари, али и чланови Алтернативе који су дошли да Пејаку дају подршку. У међувремену је полиција претресла његов стан и подрум и узела два лап-топа.

Демократски фронт Никшића најоштрије осуђује задржавање Пејака у притвоу, као и активности тужилаштва у правцу ограничавања слободе говора.

Извор: Новости